La etapa naţională a Olimpiadei de Informatică de la Târgovişte, Rareş Buhai a obţinut 490 de puncte şi s-a clasat al doilea în topul celor 35 de olimpici naţionali, după Valentin Hârşan, elev al Liceului Internaţional de Informatică Bucureşti, care a adunat, în total, 600 de puncte. Cu toate acestea, Rareş Buhai a primit şi el tot medalie de aur.
La testul pentru formarea Lotului olimpic lărgit de informatică al României, Rareş s-a clasat primul cu 300 de puncte din tot atâtea posibile, devansându-l pe Valentin Hârşan, ocupant al locului al treilea, cu doar 190 de puncte. Pe locul al doilea, s-a calificat Costin Oncescu de la Liceul „Dinicu Golescu” Argeş.
Au vrut să intre în Lotul naţional lărgit de informatică şi Tudor Văran, Vlad Potra, Bogdan Dumbrăvean, Flaviu Jurj, Maria Paşcu de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” Bistriţa, Cristian Căldarea de la Colegiul Naţional „George Coşbuc” şi Cosmin Rusu de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Beclean, dar nu s-au calificat.
La concursurile internaţionale, ţara noastră va fi reprezentată doar de acei elevi care vor trece testele din cele două tabere de pregătire.
Anul acesta, Olimpiada Naţională de Informatică pentru liceu a avut loc la Târgovişte. AICI puteţi vedea rezultatele obţinute de elevii bistriţeni.
Sincere felicitari pentru Rares! Insa el este singurul dintre cei enuntati mai sus care a intrat in lotul largit, nu si ceilalti cum gresit se enunta in articol. De asemenea merita sincere felicitari si elevul Paul Tirlisan, de la Nasaud care a castigat olimpiada nationala de matematica si a castigat si barajul pentru lotul national de juniori la matematica. Ati putea scrie si despre el, chiar daca nu este din Bistrita, si Nasaudul face parte din judetul nostru.
Aveţi dreptate. N-am citit cu atenţie ultima coloană din tabel. Mulţumim pentru observaţie, am corectat. În ce priveşte elevul despre care aţi spus, fireşte că am fi scris dacă am fi ştiut. Şcolile din care fac parte aceşti elevi ar trebui să vorbească mai mult şi mai des despre ei fiindcă ei sunt modele demne de urmat. Numai că, la capitolul comunicare, la noi în judeţ se stă foarte prost. Personal aş da nota 4 şcolii în care învaţă elevul respectiv.
Doamna Sabau, inca ceva de corectat: Cristian Căldarea este de la Colegiul National „George Cosbuc”
Ok, am fost cam defazată la ştirea asta. Mă scuzaţi, voi corecta desigur!