Greco-catolicii s-au adunat la Biserica Protopopiatului Greco-Catolic Bistriţa la ora 16.00 când au sosit sfinţele moaşte, după care s-au rugat împreună cu un sobor de preoţi. Apoi a avut loc Sfânta Liturghie, urmată de “Binecuvântarea solemnă a trandafirilor”, moment în care preoţii au sfinţit buchete întregi de transafiri aduse de credincioşi la biserică.
La ora 20.00 a început o procesiune cu moaştele Sfintei Rita pe traseul Biserică – Bulevardul Decebal – Str. Andrei Mureşanu– Str. Năsăudului – Str. General Grigore Bălan – Pietonal – Str. Gheorghe Şincai – Biserică. Pe parcursul marşului, credincioşii au fost însoţiţi de jandarmi şi poliţişti.
Tot marţi nopatea va fi oficiată Rugăciunea Sfântului Rozariu şi va fi vizionat filmul “Viaţa Sfintei Rita”.
Protopoul Ioan Vasile Frişan a anunţat că biserica va rămâne deschisă toată noaptea pentru ca credincioşii să se poată ruga.
Miercuri, vor mai fi de asemenea oficiate slujbe religioase şi va avea loc încă o binecuvântare a trandafirilor.
Sfânta Rita s-a născut în anul 1381 în Italia. Ea s-a rugat celor trei sfinţi protectori ai săi: Sfântul Ioan Botezătorul, Sfântul Augustin şi Sfântul Neculai de Tolentino să fie primită într-o mănăstire unde s-a consacrat unei vieţi de rugăciune, de aspră pocăinţă şi de iubire faţă de Cristos Răstignit pe Cruce. Ca răsplată, spun textele sfinte, Isus Cristos a asociat-o în mod vizibil la suferinţele sale, înfigând în fruntea ei un spin din coroana purtată de El. Spinul miraculos primit în timpul unui extaz i-a produs o rană foarte dureroasă, care a supurat până la moarte, adică timp de paisprezece ani.
“Rugăciunile Ritei au obţinut de la Dumnezeu numeroase vindecări minunate şi convertiri”, a spus preotul Ioan Vasile Frişan, care a spus că Sfânta Rita e numită “mijlocitoarea cazurilor disperate”.
Mai multe fotografii găsiţi pe pagina noastră de facebook.
Adaugă comentariu