Social

Turist în Munţii Rodnei, transportat la spital după ce i s-a făcut rău

Un tânăr de 24 de ani căruia i s-a făcut rău în timp ce se afla într-o excursie în Munţii Rodnei a fost transportat, marţi după-amiază la spital, de o echipă mixtă formată din jandarmi montani şi salvamontişti.

Tânărul, care pornise într-o excursie împreună cu alte şase persoane, nu a putut ţine pasul cu acestea şi a rămas în zona Lala Mică din Munţii Rodnei să aştepte jandarmii montani din Rodna pe care i-a chemat sunând la numărul de urgenţă 112.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud, Florian Săraru, o echipă formată din trei jandarmi montani şi un salvamontist s-a deplasat la locul indicat. Tânărul a fost găsit în jurul orei 13.15.

Potrivit sursei citate, acesta făcuse insolaţie. Era dezhidratat, prezenta stări de vomă şi tremurături, dar era totuşi conştient.

„În excursie, tânărul mai fusese însoţit de şase persoane, dar nu a mai făcut faţă traseului şi a fost abandonat de însoţitorii lui. Echipa de intervenţie i-a acordat primul ajutor după care l-a transportat până Lala Mare. De aici, tânărul a fost preluat de Serviciul Salvamont Bistriţa care l-a transportat până la locul Şaua Gagii de unde a fost preluat de serviciul SMURD. La ora 17.40, el a fost transportat la spital pentru investigaţii”, a declarat Săraru.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.