În 12 aprilie Jean Pădureanu avea executată deja o treime din pedeapsa cu închisoarea primită în urma condamnării în Dosarul Transferurilor. Având în vedere că are peste 60 de ani, în cazul său poate fi luată în calcul eliberarea condiţionată, mai ales că fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa este grav bolnav.
Conform România TV, Pădureanu nu a plătit prejudiciul din Dosarul Transferurilor, în valoare de aproape 200.000 de dolari, şi din acest motiv comisia de la Penitenciarul Jilava a concluzionat că ”Lordul” trebuie să rămână încarcerat. În raportul său, Comisia de Eliberare din cadrul Penitenciarului Jilava consideră că neachitarea prejudiciului este un element important. Avocatul lui Pădureanu spune că pensia acestuia este de 2.000 de lei, astfel că îi este imposibil să achite suma respectivă. Termenul pentru judecarea raportului a fost stabilit pentru 28 mai, însă data ar putea fi devansată la solicitarea avocatului lui Pădureanu.
Fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa, care a împlinit în luna martie a.c. 79 de ani, a fost condamnat definitiv, în 4 martie 2014, la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani, în dosarul privind transferul unor jucători. Curtea de Apel Bucureşti a mai decis confiscarea de la Jean Pădureanu a sumelor de 112.000 USD pentru transferul fotbalistului Ionel Ganea şi 87.000 USD pentru transferul fotbalistului Lucian Sănmărtean şi a menţinut măsura sechestrului asigurător instituit asupra bunurilor mobile şi imobile ale acestuia.
Executarea pedepsei a început în ziua în care a fost condamnat şi expiră oficial la 3 iulie 2017, Jean Pădureanu fiind încarcerat la Spitalul Penitenciarului Jilava. Curtea de Apel Bucureşti (CAB) i-a respins definitiv în octombrie 2014 cererea de întrerupere a executării pedepsei, menţinând astfel decizia dată în 12 iunie 2014 de Tribunalul Ilfov. Avocatul lui Jean Pădureanu, Ion Cazacu, a declarat atunci că decizia instanţei ca acesta să rămân încarcerat nu este corectă, întrucât starea sa de sănătate se agravează pe zi ce trece, are pierderi de memorie şi merge cu însoţitor, precizând că ar putea fi luată în discuţie o cerere de graţiere. Avocatul a depus la instanţă documentele medicale din care ar rezulta că Jean Pădureanu a fost diagnosticat cu boala Alzheimer în formă avansată şi demenţă mixtă. Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a precizat în 23 septembrie 2014 că a primit o cerere de graţiere a lui Jean Pădureanu.
La Spitalul Penitenciarului Jilava, acolo unde este încarcerat, Jean Pădureanu scrie o carte ce conţine dezvăluiri din lumea fotbalului, care va fi publicată numai după decesul său.
În 6 aprilie, George Copos a fost eliberat condiţionat, după ce a executat o treime din pedeapsa de patru ani de închisoare. Între motivele care au stat la baza deciziei instanţei s-a numărat şi faptul că omul de afaceri a scris în penitenciar cinci cărţi. Un alt om de fotbal eliberat în ultima perioadă este patronul FC Steaua, Gigi Becali, care a executat o treime din pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare.
Suma respectivă ar trebui recuperată de la profitorii care au roit în jurul lui Pădureanu, care acuma stau ascunși si tac chitic.
Probabil o să i-o plătească paguba făcută Adalbert Crişan, Mihai Marina, Nicolae Buşui et. comp. că „bine au făcut ce au mai făcut!”. A fost o slugă credincioasă sistemului, chiar că ar trebui ca fiecare tribună, separat, să poarte numele celor de mai sus. Unde s-a mai întâmplat ca să fie dat numele stadionului unui infractor? Mâine, poimâine o să-şi facă un calendar cu numele tuturor „mucenicilor” (pardon, infractorilor) fotbalului românesc.