Pensionarii care merg la tratament cu bilete subvenţionate sunt cei care ţin în viaţă şi Hotelul Hebe din Sîngeorz-Băi, unul în care camerele nu au depăşit nivelul de două stele. Deşi nu s-au făcut deloc investiţii, firma tot a obţinut profit, ce-i drept mai mic faţă de anii precedenţi, dar a redus şi cheltuielile.
Hotelul Hebe din Sîngeorz-Băi, administrat de SC Hebe SA, cu o capacitate de 450 camere de una şi două stele, în care se pot caza, în total 914 persoane, a raportat Bursei de Valori Bucureşti (BVB) profituri mai mici faţă de anii precedenţi, dovadă că lipsa investiţiilor şi a modernizărilor îşi spun cuvântul.
Înfiinţat în 1991, Hotelul Hebe are ca acţionar, printre alţii, Phoenicia Express SRL Bucureşti care deţine 31,55% din acţiuni, iar Consiliul de Administraţie e condus de un tânăr de 27 de ani, Pompiliu Andrei Simion – preşedinte, şi de Loredana Stoian – 26 de ani, membru. În ciuda tinereţii celor doi, hotelul e frecventat de doar bătrânii care merg la tratament cu bilete subvenţionate şi nu au de ales locul de cazare fiind obligaţi să stea la una sau două stele. Aşa se explică probabil de ce de la un an la altul profitul tot scade.
Astfel, anul trecut Hebe a înregistrat un profit în valoare de 229.888 lei, faţă de 362.226 lei în 2013. În 2014, cifra de afaceri era în valoare de 2.399.598 lei, cu 18.61% mai mică faţă de anul precedent. Conducerea nu a făcut modernizări, dar a avut grijă să reducă tot mai mult cheltuielile. Acestea au ajuns la finele anului 2014 la 2.158.576 lei, mai mici faţă de anul 2013 cu 16.80%. Şi veniturile totale au cunoscut o evoluţie descrescătoare. În anul 2014 au scăzut cu 19.57% faţă de anul 2013.
Potrivit raportului transmis BVB, Hotel Hebe are restaurant, restaurant terasă, bar, bază de tratament, farmacie, sală de conferinţe, camere cu baie şi duş, telefon, televizor, lift, parcare, saună, piscină exterioară, bibliotecă, biliard, teren de sport, sală de jocuri, magazin, kinder-garden, cinema, agenţie de turism.
Printre clienţii hotelului sunt şi pensionari din Bistriţa-Năsăud care au afecţiuni gastrice.
Omul sfinteste locul!. In timp ce orasul Sangeorz Bai, dintr-o statiune balneara de renume tinde sa devina un fel de nimic, orasul Beclean prin valorificarea lacurilor sarate de la Figa din nimic a devenit o statiune balneara. Si aici nu-i vorba de politica partizana. In orice partid exista atat oameni de isprava cat si neisparviti. Primarii celor doua orase fac parte din acelasi partid- PSD. Pana la urma omul sfinteste locul.
In timp ce Statiunea Sangeorz Bai trage sa moara, „Baile Figa” a fost considerat cel mai bun proiect turistic la nivelul regiunii nord-vest. Si nu e singurul. Astfel, cel mai bun proiect de turism la nivel national a fost desemnat „Salina Turda”, iar primarul municipiului Turda, Tudor Stefanie, face parte din PDL. Cu alte cuvinte nu conteaza partidul. Atat primarul din Beclean cat si cel din Turda sunt oameni de actiune, care prin proiecte viabile au reusit sa atraga fonduri europene, in timp ce primarul Roland Venig din Sangeorz Bai, acuză indiferenţa statului în ceea ce priveşte falimentul turismului balnear.
Cat despre actiunile primarului PSD-ist al Bistritei care in loc sa se ocupe de proiecte pentru valorificarea izvoarelor sarate de la Slatinita sau Sarata, a ramas blocat in porcaria numita pompos si neromaneste Wonderland sau se ocupa de gainarii precum mutarea statuilor sau inlocuirea lor cu mere din plastic si cu mutilarea arborilor de pe strazi cu drujba.