ACTUALIZARE Lucrările din cadrul proiectului ”Modernizarea, dezvoltarea şi echiparea Ambulatoriului Spitalului de Urgenţă al judeţului Bistriţa-Năsăud”, de aproximativ 8,5 milioane euro, se apropie de final. Se fac ultimele finisaje, se pune mobilier, se montează aparatura medicală, se amenajează aleile.
Directorul administrativ al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Gabriel Lazany, a postat pe Facebook o serie de fotografii cu amenajările exterioare.
În septembrie a fost livrat Lotul 2 de aparatură medicală, începând și instruirea personalului medical pentru utilizarea aparaturii.
În octombrie s-a livrat și Lotul 3 de aparatură.”A avut loc livrarea Lotului 3 de aparatură medicală (dotarea pentru laboratorul de analize medicale). Un proiect realizat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud în colaborare cu Spitalul Județean de Urgență Bistrița, prin care dorim să dăm posibilitatea cetățenilor județului Bistrița-Năsăud să aibă acces la servicii medicale de nivel european, cu aparatură medicala modernă, de ultimă generație”, a precizat pe Facebook Gabriel Lazany.
În 17 septembrie, a avut loc predarea-primirea între executant și investitor a corpurilor de clădiri: corp 1 – Policlinică, corp 2 – Anexă și corp 3 – Pediatrie, ca părți din lucrările prevăzute în contractul de lucrări de construcţii şi instalaţii, procurare şi montaj echipamente. Comsia CJ a constatat că lucrările sunt realizate cu respectarea prevederilor proiectului şi a dispoziţiilor de şantier emise pe parcursul execuţiei.
Lucrările de amenajare peisagistică a spațiului exterior clădirilor sunt în derulare, încheierea contractului de lucrări urmând să aibă loc la finele lunii octombrie.
În ianuarie 2014 s-a semnat contractul pentru execuţia lucrărilor de modernizare a Ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană în valoare totală de 36.166.011,70 lei (8.219.545 euro). Lucrările sunt realizate de trei firme, în asociere: SC Euras SRL Satu Mare, SC Creativ Group SRL Bistriţa şi SC Izorep SRL Târgu Mureş.
Sunt modernizate 107 cabinete medicale şi peste 50 de spaţii administrative, reţelele de utilităţi şi a fost achiziţionată aparatură şi tehnică medicală de ultimă generaţie. Laboratorul de radiologie şi imagistică medicală va beneficia de un aparat radiologic digital care în situaţii speciale solicitate poate fi accesat on-line de către medicii radiologi din spital, în acest fel actul medical fiind acordat la cel mai înalt standard. Laboratorul de analize medicale va fi dotat cu analizoare medicale de ultima generaţie, urmând a fi unul din cele mai moderne laboratoare de analize medicale din ţară. Cabinetele de oncologie medicală, medicină internă, cardiologie şi ginecologie vor avea în dotare ecografe de ultimă generaţie. În urma implementării acestui proiect, vor fi create 28 de noi locuri de muncă pentru personalul medical.
Valoarea totală estimată a contractului ”Furnizare aparatură şi echipamente specifice pentru ocrotirea sănătăţii” din cadrul proiectului este de 15.140.400 lei, respectiv 3.441.000 euro. Valoarea Lotului 1 este de 2,5 milioane lei (truse instrumentar, mobilier medical, echipamente pentru laborator, aparatură pentru sterilizare instrumentar medical, recuperare medicală, electrochirurgie, aparatură de uz oftalmologic, investigaţii endoscopice), iar a Lotului 2 de 7,3 milioane lei (aparatură pentru investigaţii medicale complexe – radiologie, imagistică medicală şi cardiologie).
E bine cand se face, si pt omul de rand, ceva cu folos insa acolo medicii doar castiga clientela pt cabinetele lor particulare. Nu am nimic cu acestia insa ar trebui sa fie pusi sa aleaga, ori la stat ori particulari.Desi au apartura in policlinica te programeaza tot la cabinetul lor…
Acum avem pentru ce sa le dam spaga. O sa merite toti bani dati la doctori.
da,tomograf au adus ????
În incinta Ambulatoriului Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa există deja un computer tomograf pus în funcţiune de SC Hiperdia Braşov. Computerul Tomograf a fost adus la Bistriţa, de către Hiperdia, în anul 2009, iar investiţia a costat aproximativ 500.000 de euro. În luna martie a anului 2013 a fost adus şi un aparat cu Rezonanţă Magnetică Nucleară, investiţie ce a ajuns la circa un milion de euro. Asadar, tomografiile şi examenele RMN vor fi făcute tot în cadrul clinicii Hiperdia, care se afla tot in cladirea Policlinicii.
Da,ce s-ar intampla daca clinica HIPERDIA si-ar lua talpasita din spatiul POLICLINICII si -s-ar dota in schimb SISTEMUL PUBLIC cu CT si RMN ? Grea intrebare …..s-ar putea sa raspunda la ea peste ceva timp DNAul…….
Buna treaba ! Dar, subscriu la comentariile anterioare privitoare la personalul medical, spaga, etc! Ar fi obligatoriu sa li se impună alegerea intre stat sau privat ! (comentariu editat)