Actualitate Recomandări

Emil Neia Lăcătuș despre crima săvârșită de un minor de etnie romă. ”Asta cred!”

”Sunt stupefiat şi condamn cu fermitate crima săvârşită de un tânăr de 16 ani din Bistriţa. Rom sau ţigan, tragedia este una cumplită pentru toate părţile implicate în acest nefericit eveniment, indiferent de etnie, sex sau religie. Nu, nu doresc să iau apărarea ucigaşului, mai mult cer ca legea să se aplice în litera şi spiritul ei, dar nu pot să trec prea uşor peste faptul că unii încearcă să îşi facă capital electoral pe nenorocirea altora.

Am citit o declaraţie de presă a tânărului preşedinte al TSD Bistriţa-Năsăud, Bogdan Gruia Ivan, şi, personal, cred că nu era nevoie de politizarea acestei drame. Nici măcar nu mă pot amuza, pentru că vorbim de o crimă. Din acest motiv cred că în asemenea momente, politicienii mai tineri sau mai puţin tineri, ar putea doar să tacă, iar dacă vor să schimbe sistemul să-i ajute pe cei mai săraci dintre bistriţeni, să o facă în tăcere şi prin legi concrete sau soluţii care să nu fie doar simple declaraţii politice. De asemenea, cred că nu există soluţii urgente, pentru că sărăcia, promiscuitatea şi analfabetismul sunt lucruri care pot fi eradicate alocând mai mulţi bani la învăţământ, la sănătate sau construind un sistem de protecţie socială aşa cum funcţionează el în ţările din nordul Europei.

O spun fără nici o urmă de ironie: îl respect pe mai tânărul meu coleg de politică, dar asemenea gen de declaraţii nu fac bine nimănui, mai ales că sărăcia din rândurile etniei din care fac şi eu parte este o consecinţă a politicilor falimentare duse de toate formaţiunile politice.

Cred că responsabilitatea penală revine acelui tânăr de 16 ani, dar cea morală revine tuturor celor care credem sau cred că este suficient ca din patru în patru ani să ne amintim că mai există şi oameni săraci şi fără şcoală”

Emil Neia Lăcătuş – consilier judeţean, preşedintele Partidei Romilor PE Bistriţa-Năsăud

5 comentarii

 • Nu din cauza lipsei banilor nu se duc copiii etniei la scoală! Nu din cauza lipsei locurilor de munca nu se duc membrii etniei la munca,( Slava Domnului ca cel putin la noi in zona e criza de forta de munca) ! Fac toate astea ca asa le este felul lor de a fi! Este mai comod sa furi, sa cersesti la Kaufland sau altele ! Ei n-au nici o grija, case le-a dat primarul, nu sunt nevoiti sa-si faca rate pe biata! Inca ce blocuri le-a facut, cum arata acum? Despre ce vorbim aici ? Daca aia de mica yebtrage de mana sa-i dai, daca nu-i dai te înjură, când creste la ce sa te astepti de la ea ? Daca ăluia ii spune masa ca daca nu face puscarie nu e bărbat, la ce sa te astepti de la el !? Nici voi liderii lor nu va amintiti de ei, decât atunci când mergeti sa va voteze ! Asa ca lasati abureala cu sărăcia ! NU VOR SA SE INTEGREZE, orice le-ai face! Doar sa le dai ….!

 • Apropo, tarile din nordul Europei, inca „virgine” pentru etnie, o sa se recunoască învinse in scurt timp in fata lor! La fel ca francezii… ! Din păcate o sa suferim tot noi, oamenii cinstiti, care poate am merge acolo sa castigam un ban muncind, nu cersind, furand sau asteptand ajutoare sociale ! Asta realitatea, ca vreti ca nu vreti sa o acceptati !

 • dute- mahhh
  rom sau tigan: TIGAN si gata!
  si oricat ne-am ferti ASTIA asa se nasc RAi, LENESI, MIZERI!
  daca adaugi la asta si lipsa de scoala, e GATA

 • Singura sansa de educare, ar fi sa fie luati din sânul familiiilor lor imediat ce se nasc, in felul acesta, am putea vorbii de o sansa, nu o CERTITUDINE ! Ca genele se transmit….!

 • In primul rand,imi pare rau pentru tragicul accident! Tragedii se intampla peste tot,nu doar la noi! Ce nu inteleg oameni buni este cat de limitata este gandirea unora. Pai domnule Nea Lacatus, ce v-a deranjat pe dumneavoastra la declaratia tanarului Bogdan Ivan ?(daca intradevar ati citit-o). Un tanar isi exprima parerea de rau fata de cele intamplate si face un apel tinerilor indiferent de partidul sau natura politicii lor la solutii pentru evitarea in viitor a acestor nenorociri! Ce poate fi deranjant ? ce a zis rau omul? ce ?Daca face parte din PSD nu are omul voie sa isi exprime intristarea fara de cele intamplate ?
  Parerea d-voastra e ca in astfel de momente trebuie doar sa taci? sa treci mai departe ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat? Nu exista solutii urgente…??!Asta-i declaratia d-voastra? pai daca nu sunt solutii urgente,macar sa le aplicam cele pe termen lung nu? Citez:” sărăcia din rândurile etniei din care fac şi eu parte este o consecinţă a politicilor falimentare duse de toate formaţiunile politice”? Din cauza asta sunt Romii saraci ?Sa nu prea va auda lumea ca va faceti de … ! O seara buna !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS