Actualitate

Tineri voluntari pentru bunici solitari, de Ziua Mondială Alzheimer

De Ziua Mondială Alzheimer, 20 de tineri voluntari din Bistriţa au mers pe pietonal pentru a atrage atenţia cetăţenilor asupra acestei maladii groaznice, care afectează 1 din 15 vârstnici peste 65 de ani.

Voluntarii au învăţat despre acest fenomen de la specialiştii Corina Ernst şi Mirela Parker de la Autoritatea de Sănătate Publică

Totodată, duminica trecută a fost făcută o vizită la Centrul specializat în boala Alzheimer de la Beclean.

Pe pietonal, copiii au pictat panouri de carton pe care doritorii au putut să scrie, miercuri după-amiaza, raspunsul lor la întrebari cum ar fi: ”Sunt o persoană în vârstă şi sufăr de Alzheimer. Ce mesaj ai pentru mine?”, ”Cine şi cum poate ajuta o persoană cu Alzheimer?”, ”Probleme de memorie: ce crezi că poţi să faci ca să îţi păstrezi o memorie bună?”.

Iar cei mai curajoşi si-au pus in piept un anunţ „de speriat”: „Sunt bolnav de Alzheimer!” şi au întrebat trecătorii: „Nu ştiţi unde mă aflu?”.

Toate aceste acţiuni s-au desfăşurat prin proiectul ”Tineri voluntari pentru bunici solitari”, cofinanţat de Consiliul local şi Primăria municipiului Bistriţa, a anunţat într-un comunicat managerul de proiect Sorin Herciu, de la Clubul Lions.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.