Actualitate

Cadouri din ”Camionul de Crăciun”. Cum vor spune copiii mulţumesc

(FOTO-VIDEO) Peste 17.000 de copii din Bistriţa-Năsăud şi alţi 3.000 din Cluj, Maramureş şi Suceava primesc zilele acestea daruri din „Camionul de Crăciun”, proiect al Asociaţiei Tăşuleasa Social derulat în parteneriat cu organizaţia germană Die Johanniter şi început în urmă cu 13 ani. Cele 17 camioane încărcate cu daruri care au sosit anul acesta din Germania au plecat pe rute luni dimineaţa de la Vama Bistriţa şi vor ajunge în cele mai îndepărtate colţuri din judeţ.

Camion de Craciun 2 Camion de Craciun 3 Camion de Craciun 4 Camion de Craciun 5

Preşedintele Asociaţiei Tăşuleasa Social, Alin Uhlmann Uşeriu: „Aproape 17.000 de copii din Bistriţa-Alin UseriuNăsăud vor primi astăzi un cadou de la un copil din Germania. Mâine vom merge şi în Suceava, Maramureş şi Cluj la alţi 3000 de copii din câteva localităţi. Noi, Tăşuleasa Social şi Die Johanniter, suntem doar nişte poştaşi. Mergem la acei copii caere au participat la Ziua Arborelui fiindcă vrem să-i învăţăm să primească, dar să şi dea mai departe. Voluntari sunt pregătiţi să le povestească tuturor copiilor de unde vin cadourile, pentru ce sunt şi insistăm ca, dacă nu au nevoie de ce se află în ele, să le dea mai departe altora care au nevoie. În 2 aprilie 2016 vrem, tot aşa, să facem o acţiune în care toţi copiii care primesc darurile acestea să se implice în acţiuni de Ziua Voluntariatului. Nu ne rezumăm doar la a planta copaci. Încercăm ca fiecare comunitate să îşi găsească un proiect propriu pe care noi eventual să îl putem susţine. Fiecare comunitate e liberă să-şi dezvolte propriul proiect, de la vopsit gardul şcolii, la curăţat cimitirul. Anul acesta, vom împărţi odată cu cadourile şi un mic manual de voluntariat. Sper să fie informaţii necesare şi bune pentru aceşti copii care vor dori să practice voluntariatul. În ce ne priveşte, suntem 1500 de oameni care încercăm să ajungem la peste 20.000 de copii, sunt instituţiile statului care lucrează cu noi şi cărora le mulţumim. Avem voluntari de peste tot, din Germania, din Olanda, de peste tot din ţară, din Bucureşti, din Cluj. Nu sunt ajutoare, sunt daruri, de care însă e nevoie încă”.

Facebook

Ca şi în anii trecuţi, darurile din camioanele de Crăciun merg cu preponderenţă la copiii din mediul rural, la organizaţii partenere ale Asociaţiei Tăşuleasa Social care le vor distribui la rândul lor unor persoane cu nevoi speciale. Pachetele conţin alimente, dulciuri, produse de igienă, daruri pentru întreaga familie.

Prof. univ. dr. Mircea Miclea – board Tăşuleasa Social: „Exemplul pe care vrem să-l dăm este acesta: Mircea Micleatrebuie să ne pese de comunitatea în care trăim şi atunci ceea ce facem noi este să-i îndemnăm pe cei care primesc aceste daruri să le pese de comunitatea în care trăiesc şi apoi să facă ceva pentru ea. Aşadar, în acest an, cei care primesc cadouri vor fi îndemnaţi, nu obligaţi, să facă ceva pentru comunitatea lor, indiferent ce: să planteze copaci, să cureţe valea de PET-uri, ce vor şi pot ei. Ceea ce promovăm noi este un exemplu numai că, pentru ca acest exemplu să prindă viaţă, trebuie repetat de multe ori. De aceea îl repetăm. Eu merg astăzi pe teren la Teaca şi Milaş. Sunt 1211 copii care vor primi daruri. Sunt şef de rută. Tăşuleasa a început să devină un exemplu la nivel naţional şi e minunat că o organizaţie locală a început să fie un reper naţional”.

Inspectortul şcolar general Camelia Tabără: „Noi, după ce finalizăm acţiunea de azi, în ianuarie 2016 ne Camelia Tabaraîntâlnim cu directorii şi bineînţeles că vrem să continuăm cu proiectul nostru educativ care se va numi Eu ştiu să spun mulţumesc! Ne vom mobiliza să facem acţiuni de voluntariat. Vrem să îi ducem pe voluntarii Tăşuleasa Social în şcoli să le vorbească copiilor despre ceea ce fac ei şi oarecum să îi viruseze. Proiectul sperăm să continue şi să se dezvolte fiindcă e foarte frumos. De data aceasta, mai bine de jumătate din şcolile din mediul rural primesc pachete. Practic sunt toate şcolile care au participat al Ziua Arborelui, inclusiv Şcoala Anieş care a vrut neapărat să planteze, iar Alin îi răsplăteşte pe copii şi duce inclusiv acolo pachete. În plus, aşa cum se ştie, pachete primesc doar copiii care vin la şcoală, lucru care mie îmi place foarte mult. Dintre şcolile de la oraşe, primesc pachete doar copiii din Viişoara care au o anumită condiţie socială, dar care, în acelaşi timp, au fost foarte implicaţi şi au plantat de zor de Ziua Arborelui”.

Acţiunea „Camionul de Crăciun” se bucură şi în acest an de sprijinul logistic al Instituţiei Prefectului – prin subprefectul Ovidiu Frenţ, al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, condus de Florin Furnea, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, în fruntea căruia se află Constantin Florea, şi al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Aici imagini de la distribuirea cadourilor în Viile Tecii / Aici imagini de la distribuirea cadourilor în Pintic / Aici imagini de la distribuirea cadourilor în Archiud / Aici imagini de la distribuirea cadourilor în Teaca / Aici imagini de la distribuirea cadourilor în OcnițaAici imagini de la distribuirea cadourilor în Orosfaia / Aici imagini de la distribuirea cadourilor în Milaș / Aici imagini de la distribuirea cadourilor în Urmeniș

voluntari 1 voluntari 2 voluntari 3 voluntari 4

1 comentariu

  • Familia Mogovan Arcalia Bistrita Nasaud multumeste frumos pentru cadourile primite . Au fost o bucurie pentru noi Luis,Ema si Rebeca

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.