Actualitate

Noutăți în funcționarea serviciului de salubrizare. Ce sancțiuni sunt prevăzute

Municipalitatea a elaborat proiectul de hotărâre privind aprobarea modificării Regulamentului de organizare și funcționare a serviciului public de salubrizare, respectiv activitățile de colectare, transport și transfer al deșeurilor municipale, inclusiv managementul stațiilor de transfer și al centrelor de colectare pentru județul Bistrița-Năsăud, care va fi supus analizei şi aprobării Consiliului Local Bistriţa, în şedinţa ordinară din luna februarie.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deşeurilor Municipale în judeţul Bistriţa-Năsăud solicită consiliilor locale membre adoptarea unei hotărâri prin care să fie aprobat regulamentul actualizat, urmănd ca acesta să fie ulterior supus dezbaterii în cadrul şedinţei AGA.

Conform noului regulament, operatorul serviciului de salubrizare are obligația ca împreună cu administrația locală să țină evidența la zi a tuturor utilizatorilor cu și fără contracte de prestări servicii, iar administrația locală are obligația să instituie taxe speciale și să deconteze lunar operatorului, direct din bugetul local, contravaloarea prestației efectuate la utilizatorii fără contract.

În regulament sunt prevăzute și sancțiuni pentru operatorii serviciului de salubritate, dar și pentru utilizatorii acestuia.

Pentru operator: amenzi între 30.000 și 50.000 de lei pentru nerespectarea normelor privind păstrarea igienei publice, refuzul de a se supune controlului sau obstrucționarea acestuia, practicarea altor tarife decât cele stabilite, între 10.000 și 50.000 de lei pentru refuzul de a pune la dispoziția autorităților locale datele solicitate, furnizarea serviciilor în afara parametrilor tehnici cantitativi și calitativi.

Pentru utilizatorii serviciilor de salubrizare (persoane fizice/juridice):

1.500 – 3.000 lei fapta de aprindere şi/sau ardere a deşeurilor din recipientele de colectare selectiva/colectare sau de ardere a deşeurilor vegetale rezultate de la operaţiunile de curăţare a spaţiilor verzi, arbuştilor, arborilor

500 – 1.000 lei refuzul utilizatorilor de a încheia contracte de prestări servicii cu operatorul de salubrizare licențiat în aria de delegare

500 – 1.000 lei utilizarea serviciului de salubrizare fără contract de prestare a serviciului de salubrizare

500 – 1.000 lei modificarea neautorizată de către utilizatori a infrastructurii serviciului de salubrizare

400 – 800 lei respectiv 10.000 – 20.000 lei nerespectarea de către utilizatorii (persoane fizice, persoane juridice, instituţii publice) care generează deşeuri de ambalaje din alte activităţi decât cele comerciale, industriale sau de producţie a obligaţiei de a depune deşeuri de ambalaje ale produselor cumpărate, în spaţiile special amenajate de operatorii economici care comercializează produse în structuri de vânzare cu suprafaţă medie şi mare sau să le predea operatorilolor de salubrizare sau operatorilor economici autorizaţi pentru colectarea lor.

Aici proiectul în întregime

Activitatea de precolectare, colectare și transport al deșeurilor municipale și managementul stațiilor de transfer și al centrelor de colectare din judeţul Bistriţa-Năsăud este realizată, în asociere, de Vitalia Servicii pentru Mediu SA, SC Brantner Servicii Ecologice SA și SC Floricon Salub SRL.

1 comentariu

  • De cand avem ghene de gunoi in Unirea, Casa Agronomului, e plin de gunoaie pe strada si in jur ! Pana sa avem ghenele, ne-am mobilizat si strada Agronomului era curata, am luat atitudine sa nu se arunce gunoaie oriunde ! Acum, de peste tot din imprejurimi, oameni nesimtiti arunca gunoaiele menajere iar cainii ajuta la raspandirea lor ! Haos ! Si noi bem apa din fantani ca … reteaua de apa si canalizare lipseste cu desavarsire !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.