Actualitate

Vechea arteziană de la Prefectură, demolată. Se construiește ”floarea de crin”

(FOTO) În Piața Petru Rareș, în fața Palatului Administrativ, va fi construită o nouă fântână arteziană, una care va avea o structură în formă de floare de crin și jeturi de spumă iluminate în roșu, galben și albastru.

Vechea fântână a fost dărâmată, pentru a putea începe lucrările de realizare a celei noi.

fantana arteziana piata petru rares arhiva 1 fantana petru rares daramata 15.02.16. 2 fantana petru rares daramata 15.02.16. 3 fantana petru rares daramata 15.02.16.

Fântâna va avea o structură din fibră de sticlă în formă de floare de crin (3,2 metri) deasupra luciului de apă, patru jeturi de spumă (duze spumante) în colțurile fântânii și 28 de leduri roșii, galbene și bleu pentru iluminat.

În bugetul local pe 2015 a fost alocată suma 197.000 de lei pentru amenajarea fântânii arteziene din Piaţa Petru Rareş, municipalitatea comandând execuția lucrărilor la instalația electrică și instalația hidraulică, lucrări care vor fi realizate de firma Serbis.

schita fantana petru rares 3 schita fantana petru rares 2 schita fantana petru rares 1 schita fantana petru rares

O altă fântâna arteziană aflată în lucru este cea din str. Ștefan cel Mare, unde lucrările sunt executate de SC Indcon SRL Bistrița. Anul acesta au fost alocați 174.000 de lei. Din valoarea totală a investiției, 347.380 lei, până la finalul anului trecut s-a lucrat de 219.000 lei. Valoarea contractată în 2015 pentru furnizarea echipamentelor pentru instalația hidraulică și de lumini este 33.473 lei.

La sfârșitul anului trecut au fost finalizate cinci fântâni arteziene/ambientale pe traseul axelor pietonal, prin proiectul cu bani europeni de regenerare a centrului istoric.

10 comentarii

  • Apa de ploaie ! In centrul civic de la Prefectura se impune reconfigurarea pietei Petru Rares dupa mutarea statuii lui Petru Rares pentru a face loc controversatului monument in forma de „SULA” taman langa PREFECTURA. In anul 2009 un primar incult a mutat statuia lui Petru Rares din piata care-i poarta numele, de parca ar fi cautat cu „lumanarea” sa asocieze „Sula cu Prefectura”, ceea ce a starnit numeroase comentarii si reactii din partea locuitorilor orasului si nu numai. Astfel ca in cadrul seminarului academic de istorie „Petru Rareș și Bistrițenii”, organizat la sfarsitul lunii noiembrie 2015 la Bistrita sub egida Consiliului Județean, academicianul Ioan Aurel Pop a arătat ca retragerea statuii lui Petru Rareş din centrul Bistriţei este un lucru de neînţeles, fiind vorba despre un domn român într-un oraş românesc. De aceea, macar acum dupa semnalul tras de Academicianul Ioan Aurel Pop, ar trebui ca monumentul „LUMANAREA” sa fie amplasat in Cimitirul Eroilor acolo unde isi dorm somnul de veci eroii neamului, iar in Piata Petru Rares sa revina statuia domnitorului, de la care se trage si numele pietei.

  • Ce știe țăranul, la ce-i bun șofranul. Demolarea fantanii arteziene din fata prefecturii este o prostie ca multe altele. In primul rand,la vechea fantana arteziana erau reproduse elemente arhitecturale din sala mare de sedinte a Consiliului Judetean. Este vorba de acele ornamente curbate situate deasupra usilor salii mari, care se regaseau sub forma de aripi la acea pasare stilizata din centrul fantanii arteziene.

  • Ce ne mai place sa ne bstem joc de banii publici… Banuiesc ca toate problemele au fost rezolvate si exact asta mai ramanea de finalizat!

  • După floarea energetică de la sens acuma vine domn premar cu floarea de crin de la prefectură. Mai bine făcea o floare creață sau o lele Floare… Ce este foarte clar e faptul că se aruncă cu bani în neștire, fără număr.

  • Ai dreptate domnule mihai firma se numeste serbis, iar nevastasa e pensionara ce activeaza inca la primarie. Oare aici nu e conflict de interesa? Intrebam si eu.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.