Actualitate

A crescut procentul de deșeuri valorificabile colectate selectiv în Bistrița-Năsăud

”Vești bune din Bistrița-Năsăud! După un parcurs plat în jurul valorii de 11% pentru ultimii doi ani, în luna octombrie a acestui an cantitatea de deșeuri reciclabile valorificabile a crescut la un procent de 14%, conform raportului de sortare înaintat de operatorul Centrului de Management Integrat al Deșeurilor Tărpiu”, spune directorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Deșeuri Bistrița-Năsăud, Cristian Niculae.

El a menționat că ”această creștere se datorează în primul rând efortului cetățenilor de a colectecta selectiv mai bine deșeurile și deschiderii de care au dat dovadă față de mesajele transmise de ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud și Supercom în campania de informare și conștientizare”: ”Mulțumim oamenilor pentru că se implică activ în colectarea selectivă a deșeurilor, ei fiind cei mai importanți actori în efortul de colectare selectivă a deșeurilor. Dacă reușim să privim deșeurile ca pe o resursă economică și să facem o colectare selectivă corectă, vom reuși ca pe viitor să avem un județ mai curat, să protejăm natura și mediul în care trăim și să menținem tarifele de salubrizare în limite rezonabile. Banii obținuți din valorificarea deșeurilor asigură o parte din costurile generate de managementul deșeurilor din județul nostru. Mai avem încă mult de muncă în acest domeniu, dar rezultatele pozitive ne arată că suntem pe drumul cel bun!”.

14 comentarii

  • Frecții!!! În jur de 11%, în jur de 14% astea sunt vorbe. Raportări făcute din birou și umflate să dea bine. Șeful la ADI este proprietarul reciclabilelor din momentul când le-am scos în drum. În locul amețelilor astea cu „în jur de”, el este dator în baza contractului pe care ni l-a băgat pe gât prin mijlocirea primarilor PSD, să raporteze nu cât „a ridicat” ci, cât a valorificat – pe categorii: PET-uri, hârtie, sticlă – cât a încasat și cu cât va scădea taxa pe gunoaie anul viitor în baza acestor venituri realizate din valorificarea deșeurilor reciclabile valorificabile. Căci de aia le zice valorificabile Dacă, n-a valorificat nimic, sau da dat toți banii din valorificare pe întreținere SUV, bonusuri salariale și propagandă, atunci să lase pe altul. Angajăm niște defavorizați să care PET-urile și hârtia cu căruțul la centrele de valorificare că măcar rezolvam o problemă socială. În concluzie, asta nu e raportare, e frecție propagandistică fix ca aia de acum doi ani când ai umplut bilboard-urile din oras cu pozele tale. Nu a servit la nimic pentru nimeni.

    • Pentru Toniuc totul e frectie!!!!
      Ca face Consiliul Judetean proiecte pe fonduri europene – is frectii…
      Ca ADI-ul de la deseuri face campanie si se vad ceva rezultate – e frectie…
      Ca primaria face scoli sau drumuri pe fonduri europene – e frectie…
      O fi vorba de invidie… o fi vorba de rautate… o fi vorba de complexe?…
      Dar parca nimic nu merge bine in judetul asta dupa opinia lui Toniuc.
      Oare chiar asa sa fie???

    • @Alex
      trebuie raportat si ce cantitate de deseuri reciclabile s-a ridicat, si cat s-a valorificat din aceasta cantitate, si ce urmeaza sa faca in continuare. Daca a fost crestere pe acel indicator, foarte bine a facut sa spuna oamenilor ca fac ce trebuie si sa continuie sa colecteze selectiv.
      Atitudinea asta a ta de Gica Contra de serviciu nu-i nici constructiva, nici educativa, nici exemplara. Invata si tu de la Marius Balan, care vine si cu propuneri la comentariile lui – vezi cazul concasorului.
      Alfel o sa ramai in discursul asta de ura, cand nimeni nu mai vrea asta. Romanii vor ca autoritatile sa-si faca treaba.

    • Cand stai pe net la birou si esti platit din bani publici ca si Alexandru Toniuc, normal ca totul pare ca-s frectii.
      Bistritenii ar trebui sa stie aceste lucruri: un bugetar, angajat la consiliul judetean, care sta toata ziua si nu face nimic, comenteaza pe internet despre ce fac altii…
      Bre, ar fi bine sa pui si tu mana sa faci ceva, ca la comentarii si la bagat batul prin gard toti suntem maestrii.
      Parearea mea…

  • Da DOAMNE sa fie asa, insa va sfatuiesc sa va ocupati in mod special de materialele grele (din CONSTRUCTII ) aruncate de-a valma in tot judetul.
    D=le director MARIUS NICULAE. Aveti mai multa trecere la seful CJ. Rugati-l sa faca tot imposibilul pt Mediu si sa cumpere acel CONCASOR foarte necesar pt. rezolvarea situatiilor.
    Va mai trimit pana la COCIU in gaurile de la balastiere sa vedeti acolo minuni cu gunoaie istorice asezate in straturi.

  • Daca asta inseamna ca oamenii nu au mai aruncat gunoaiele pe langa apa sau in padure, aveti tot respectul meu! Important este sa se mentina aceasta crestere. Spor la treaba!

  • La ce campanie de promovare pentru reciclare se deruleaza in prezent este firesc sa apara si rezultate.
    Sa dea Dumnezeu sa-si deschida romanii mintile si sa colecteze selectiv gunoaiele, asa cum se intampla in Europa. Doar asa vom ajunge si noi o tara civilizată.
    Succes!

  • Este adevărat! Depinde doar de noi să avem un mediu curat. Din păcate unii nu vor să înțeleagă aceste lucruri și mocicoșagul e încă peste tot.
    Cel mai trist e că și cei care vin în țară din străinătate încalcă regulile pe care acolo le respectă cu strictețe.

  • Pregatiti-va de anul viitor sa crească taxa de salubrizare ! Mai există un procent de 30 la sută de suportabilitate din partea cetățenilor !

  • Pretenash, cantitați…?! În jur de 11% din 1000 de tone e mai mult decât 14% din 500 de tone. Lasă prostelile de prostit proștii și fermele de propagandiști pesediști pe care i-ai angajat pe banii noștri să comenteze, să posteze și să dea like-uri și prezintă un raport adevărat nu edulcorat. Cantități pe sortimente! Comparații pe perioade echivalente – colectat/valorificat cu rezultatul final încasări la ADI și raport ce ați făcut cu banii. Lasă gargara!

  • OK, colectam selectiv, dar unde-s banii din cresterea asta de la 11 la 14%? In buzunarele cui intra? Cat s-a castigat in plus valoric, ca suma de bani? Ne reduce taxa de salubritate cu suma respectiva? Vreau si genul asta de raspunsuri, ca altfel suspectez o alta teapa pe care ne-o trag politicienii.

    • Inainte de revolutie cand duceai sticla sau borcanul,curat bineinteles, ti se platea acum trebuie sa le duci curate (speli sticla de ulei cu detergent pe banii tai ) si ei incaseaza .Asta inseamna ADI deseuri

  • Un lucru făcut mai bine,deci se poate,dar mai este mult de lucrat. Spor la treabă și să apară și rezultate de peste 50%. Dar trebuie să aibe bistrițenii și locul unde singuri pot să ducă (deșeuri din construcții, mobilier, electrocasnice și altele),altfel le găsim aruncate la Cociu sau în alte părți așa cum spunea și domnul Bălan.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.