Actualitate Recomandări

Lucrările pe drumurile județene Bistrița – Jelna și Leșu – Ilva Mică, finalizate

(FOTO) DJ 173 Bistrița – Jelna și DJ 172 C Leșu – Ilva Mică au fost reabilitate, lucrările de 2,5 milioane lei realizate de firma Frasinul fiind recepționate de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, care a asigurat intregral finanțarea.

”Aceste drumuri au beneficiat de lucrări de întreținere, respectiv turnarea stratului suport, execuția casetelor suplimentare din balast și piatră spartă, turnarea stratului de bază și uzură, refacerea acostamentelor, curățirea șanțurilor, realizarea marcajului rutier, montarea unui parapet metalic semigreu și a altor elemente de siguranță rutieră. Acum, pe ambele tronsoane, atât pe cel ce leagă Ilva Mică de Leșu, cât și pe cel de la Bistrița de Jelna se circulă bine, drumul fiind ca-n palmă”, spune președintele CJ Radu Moldovan.

În această toamnă vor fi recepționate și lucrările de modernizare pe DJ 172, pe tronsonul DN 17 – Cociu – Mocod – Zagra (24 km), realizate cu bani europeni (14,9 milioane euro) prin POR. 

În fază avansată este modernizarea DJ 172 D Ilva Mică / int. cu DN 17 D – Poiana Ilvei – Măgura Ilvei (18,8 km), investiție de 10,5 milioane euro fonduri europene prin POR. 

Tronsonul Colibița – Mița (6,5 km) din DJ 172 D, investiție de 9,4 milioane de euro bani europeni prin POR, este și el aproape de finalizare.

După doi ani de contestații, joi se semnează contractele pentru modernizarea DJ 172 A Beclean – Nușeni – Chiochiș (26 km), DJ 162 Sânmihaiu de Câmpie – Visuia (10,1 km) și DJ 154 D Domnești – Nețeni – Albeștii Bistriței (7,4 km), lucrările urmând să fie realizate cu fonduri guvernamentale prin PNDL 2.

Foto: CJ BN

2 comentarii

  • Foarte bine. Dar dacă se întâmplă o alunecare de teren, ce garanție că se repară ați făcut? Altfel poate într – un an să se degradeze înapoi.

  • Vedeți ce faceți cu dj 172 pt ca în nimigea de jos nici nu poți întra cu mașina în curte asa de bine o făcut drumul măcar terminati cu laudele.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.