Actualitate

A fost lansată platforma unde se pot înregistra cei care sunt în străinătate la alegerile prezidențiale

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a lansat platforma votstrăinătate.ro unde se pot înregistra cetăţenii care se vor afla în străinătate la alegerile prezidenţiale din acest an. În diaspora se va putea vota în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, atât la primul cât şi la al doilea tur de scrutin. Înregistrarea pe votstrainatate nu este obligatorie, dar va permite autorităţilor să stabilească secţiile unde afluxul de alegători va fi mai mare, potrivit News.ro. 

“Trebuie menţionat faptul că toate informaţiile pe care le vom primi şi le vom introduce în lista electorală permanentă fie pentru secţia de votare, fie pentru votul prin corespondenţă, nu se vor afla în evidenţele de la administraţiile publice locale, în registrul electoral, se vor radia din lista electorală permanentă din ţară şi vor fi introduşi în lista electorală permanentă din străinătate pentru secţia de votare sau pentru votul prin corespondenţă astfel încât să nu mai există această temere, care a apărut în spaţiul public că autorităţile publice locale vor ştie unde este cetăţeanul şi să poată să trimită tot felul de documente sau corespondenţe la cetăţean sau la autoritatea publică acolo unde îşi are reşedinţa în străinătate”, a explicat preşedintele AEP, Constantin Mițulețu-Buică.

El a mai spus că nu este o obligativitate de preînregistrare, dar aceasta dă posibilitatea autorităţilor statului să ştie unde va fi fluxul mai mare de alegători: “Nu este obligativitate să se preînregistreze, dar preînregistrarea creează posibilitatea autorităţilor statului să cunoască unde va fi fluxul mai mare de alegători în ziua de vineri, sâmbătă şi duminică. Nu este obligativitate, orice cetăţean se poate prezenta în străinătate la orice altă secţie de votare”, a mai spus Constantin Mituleţu – Buică.

Etichete

2 comentarii

  • Eu as anula posibilitatea diasporei de a vota. Pai cum facem, cei de acolo voteaza pentru noi aici? E corect asa? Ce atata cheltuiala si valvataie, ai plecat din tara, la revedere vot. Si cu asta basta. Nu mi se pare corect ca unul sa voteze pentru mine care nici nu sta in tara.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS