Actualitate

Avansează lucrările la pasajul din Decebal. Ce mai trebuie făcut

Ultimul pilot forat dintre cei 455 de la pasajul pietonal subteran de pe Bulevardul Decebal a fost turnat vineri, anunță primarul Ioan Turc. Urmează turnarea centurilor, a grinzilor și a plăcii, iar apoi se va putea redeschide circulația.

”Suntem în șantier, la pasajul care se construiește pe Bulevardul Decebal. El va asigura traficul pentru pietoni în așa fel încât să se desfășoare în deplină siguranță, separat de traficul de mașini.

Astăzi turnăm ultimul pilot forat. Dintre cei 455, 255 au fost turnați în prima fază, 200 în a doua fază. Ei fac parte din infrastructura acestui important pasaj.

După finalizarea acestor lucrări și după ce se vor mai face și anumite săpături urmează turnarea centurilor, a grinzilor și a plăcii. După ce toate aceste faze tehnologice vor fi finalizate, vom veni cu stratul de asfalt și vom deschide circulația”, a spus primarul Ioan Turc într-un filmuleț postat pe Facebook.

Lucrările în proiectul cu fonduri europene ”Reconfigurarea axei de transport public pe traseul str. Gării – b-dul Decebal – str. Andrei Mureșanu – str. Năsăudului” constau în: realizarea de benzi dedicate transportului public, realizarea pistelor pentru bicicliști, reabilitarea trotuarelor, realizarea unui sistem rutier nou la partea carosabilă, realizarea unui pasaj pietonal subteran pe B-dul Decebal în zona pieței, iluminat public cu sistem de telegestiune, modernizarea stațiilor de transport public existente, realizarea de sisteme de monitorizare video. Capacități: stații de transport – 10, lungime piste bicicliști – 4.596 m, lungime trotuar – 4.435 m, lungime carosabil reabilitat – 2.347 m.

Constructor este M.I.S. Grup.

Etichete

10 comentarii

 • Ultimul pilot se toarna azi, au turnat in etapa 255 si faza 2 200 in total in cele doua faze 455 si ultimul de azi care se va turvace un faza a 3 daca in prinele doua faze deja s au turnat
  Grea logica asta la primariii care vor turna si care au turnat

  20
  8
 • Un proiect inutil care inghite multi bani si disconfort total pentru tot orasul. Se putea face un sens girator ca multe altele din oras si teceri de pietoni si se rezolva problema. Orice s-ar face tot un oras mediocru ramane. Poate in alta viata…

  33
  8
 • Pasajul subteran este un mare fâs, ceea ce este o lucrare normala de câteva luni, care din mai multe puncte de vedere pentru Bistrita și zona în care este amplasata, și dpdv al traficului și economic nu este fezabila, Turc o prezintă ca si pe o mare realizare(as fi curios care este progresul fizic) părerea mea ca fizic este 30%, după atâta timp Turc se mândrește atunci ne meritam soarta, oricum Turc este pe lângă primărie, este un Bufon care rade după cum glumesc Constructorii!

  34
  6
  • …un veceu in zona decebal, cand face?
   Am vrut sa cumpar struguri, am ajuns in piata, am gustat de la doya tarabe si…am fugit spre casa…am ajuns dar…fara struguri…doar cu cele doua bobite la pachet!
   Daca vrea primaru…sa faca un veceu in piata decebal o sa i multumesc..groapa este!

   13
   4
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS