Social

A început curățenia în jurul Bisericii Evanghelice

A mai rămas o lună până la redeschiderea Bisericii Evanghelice din Bistrița, iar în Piața Centrală, în jurul celui mai important monument istoric al orașului, a început curățenia.

Biserica Evanghelică, simbolul orașului, va fi reinaugurată în perioada 12-14 mai, după ample lucrări de reabilitare, cu o suită de evenimente culturale, religioase și artistice.

În linii mari, programul manifestărilor va cuprinde slujba de resfințire, concerte de orgă, momente coregrafice, conferințe, proiecții de film, lansări de carte și nu numai.


Proiectul ”Restaurarea Bisericii Evanghelice CA Bistrița în vederea introducerii sale în circuitul turistic internațional” este o investiție cu bani europeni în valoare totală de 21.179.393,63 lei (circa 4,2 milioane euro) care a are ca obiective: lucrări de restaurare arhitectură și dotări aferente (semize, mobilier expunere și altele), lucrări de consolidare structuri istorice – rezistență, lucrări de restaurare componente artistice – metal, piatră, picturi murale, vitralii, lucrări de restaurare mobilier bisericesc, lucrări de restaurare orgă, lucrări de organizare de șantier, lucrări instalații.

5 comentarii

 • Ma bucur ca se termina lucrarea dar păcat ca nu are nimeni curajul sa reamenajeze piața din jur asa cum e la Sibiu, Brașov, ar creste valoarea vizuala. Dacă vrei sa faci o poza cu trebuie sa o faci de pe Sincai. Pacat

  6
  4
 • dupa capul tau prost de ( fan) ai vrea sa tai copacii si sa scoti florile si sa betonezi totul.
  cred ca esti fanul fostului primar care nu a mai apucat sa isi puna in opera un proiect miselesc ascuns bistritenilor insa contestat de 5.000 de semnaturi impotriva dupa ce au aflat de el.

  • Ok, de aceea a fost Sibiul capitala culturala Europeana pentru ca în centru în Piață Mare au amenajat cu bun gust totul! Mulțumesc

 • Oameni buni revin cu încă un argument, aleile din jurul biserici sunt create în ani 70, pina acum nu sa făcut nici cea mi mica modernizare, este penibil pentru toți sa rămână asa mulți am calatorit în Europa , chiar asa niște castani pensionați se pun în fata modernizării?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS