Actualitate

A început demontarea unei părți din Piața Independenței Nord

(FOTO) Primăria Bistrița a început demontarea unei porțiuni din Piața Independenței Nord unde aveau standuri comercianții de haine și îmbrăcăminte, urmând ca aici să fie amenajată o parcare. Până acum au fost demontate mesele.

În Piața Independenței Nord vor rămâne numai trei șiruri de mese, restul urmând să fie demontate. Administrația locală consideră că acestea sunt suficiente ”nivelul comerțului în zonă”.

”În Independenței Nord. Acolo vor rămâne trei tronsoane de mese, suficiente pentru nivelul comerțului în zonă, iar la sol vom suplimenta numărul locuri de parcare bine, adică vor apărea destul de multe locuri de parcare în plus. Pentru zona aceasta mi-am propus realizarea unui proiect de regenerare urbană care va include realizarea unei parcări supraetajate. În Independenței Nord, îmi doresc o mică piață, dar cu condiții civilizate, cu spații comerciale moderne”, a spus primarul Ioan Turc la Bistrița Express.

El a precizat că pentru acea zonă are ”un concept”.

”Va fi cu parcuri, zone verzi generoase, cu bănci cu prize USB, stații pentru încărcat trotinete și biciclete electrice. Lucrurile trebuie aduse în secolul XXI”, a spus Ioan Turc, potrivit căruia inclusiv blocurile trebuie să intre într-un proces de reabilitare termică.

7 comentarii

  • Zona era „goala” pentru ca acei producatori din sud nu aveau locuri de parcare. Acum o sa aiba locuri de parcare dar nu vor avea mese unde sa vanda. Cunosc o piata foarte civilizata in Cluj unde preturile sunt duble fata de piata in aer liber.Unii fac , altii desfac , importanta e actiunea si reactiunea. Astept „conceptul” domnului primar cu parcuri pe langa piata (cu zone verzi , generoase) , cu banci (cu prize USB) si statii pentru incarcat trotinete si biciclete electrice. Este tot ce lipsea in zona. Dupa descriere parca ai fi in rai! La cat spatiu este ar putea fi si parcurile , la fel ca parcarile , pe mai multe nivele. Fireste , cu panouri fotovoltaice. Ferice de noi cei care locuim in zona , cred ca vom fi foarte invidiati de restul cetatenilor. D-apoi mirosul fructelor si legumelor cu arome proaspete de fum si linistea adormitoare produsa de autoturisme …

    • Tipul cu heliportul, mergi in padure. Ca sunt destule locuri linistite unde auzi doar copaci. Sensibil mai esti… Unii nu ganditi!

  • Fara dor si poate, Piata Independentei -Nord trebuie reamenajata! Dar…onor „ADMINISTRATIE „! ce facem cu aglomerarile insuportabile din „asa zisul „complex comercialo-rezidentialo…etc din partea de NE al orasului!!!??? Astfel de probleme ,in care nu stii sa „balansezi ” un flux de oameni,(cumparatori-vanzatori,etc) undeva intr-un echilibru ,e o mare „PATA RUSINOASA ” legata de administratia orasului! Lipsa de gandire si ratiune,pana la urma,a „VECHII ADMINISTRATII”,va trebui analizata si indreptata de noii EDILI! Mult succes!…va scrie un cetatean fff nemultumit de foarte multe care se intampla in acest oras,si care ,se pare,ca nu mai au rezolvare!!!….drumuri,strazi,treceri legate de calea ferata, si multe, multe altele!!! D-ne ajuta!

    • Și dacă cineva i-ar spune așa nevestei tale sau fiicei tale, cum ar fi? Ziiiii Bălane! Ziii Costane!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS