Actualitate

A început marea relaxare. Ce puteți face din 1 iunie

Astăzi au intrat în vigoare noi reguli care permit organizarea de evenimente culturale, sportive în spaţii închise, un număr mai mare de persoane au acces în restaurante sau hoteluri, se deschid cluburile şi sunt permise festivalurile. Acestea sunt câteva dintre măsurile stabilite de autorităţi care intră în vigoare de 1 iunie.

„Începând cu data de 01.06.2021, se propune ca activităţile culturale, artistice şi de divertisment să poată fi organizate şi desfăşurate în spaţii deschise cu participarea a cel mult 1.000 de persoane, în condiţiile asigurării unei suprafeţe minime de 2 mp pentru fiecare persoană, cu obligativitatea purtării măştii de protecţie şi doar dacă incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din judeţ/ localitate este mai mică sau egală cu 3/ 1.000 de locuitori“, se arată în decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Participarea la activităţile cu un număr de cel mult 1.000 de persoane va fi permisă doar pentru oamenii vaccinaţi, care au mai mult de 10 zile de la rapel (sau de la vaccinarea cu serul Johnson – într-o singură doză), pentru cei care au un test negativ sau pentru cei care dovedesc prezenţa anticorpilor postinfectare  în ultimele trei luni.

Ce alte măsuri de relaxare intră în vigoare la 1 iunie?

► Creşte numărul de persoane care pot circula în grupuri pietonale, de la 6 la 8 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii.

► Se pot organiza nunţi, botezuri, mese festive, parastase cu maximum 70 de persoane în spaţii deschise sau maximum 50 în spaţii închise. Incidenţa în localitate trebuie să fie sub 3 la mie. Evenimentul poate avea mai mulţi participantţi dacă aceştia fac dovada vaccinării.

► Activităţile culturale, artistice şi de divertisment pot fi organizate în spaţii închise cu un grad de ocupare de până la 70% din capacitatea maximă. Se păstrează obligaţia purtării măştii de protecţie şi regula incidenţei de sub 3 la mie. Organizatorul poate primi mai multe persoane dacă acestea sunt vaccinate.

► Se reiau cursurile de instruire şi workshop-urile pentru adulţi, cu limitarea la 70 de persoane în interior şi 200 în exterior. Masca rămâne obligatorie, iar la eveniment pot participa mai multe persoane doar dacă sunt vaccinate.

► Se pot organiza conferinţe în spaţii închise cu cel mult 100 de persoane care să respecte distanţarea şi să poarte mască. De asemenea, participanţii vaccinaţi pot creşte numărul persoanelor prezente la conferinţă.

► Locurile de joacă în spaţii închise pot funcţiona din nou, cu până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi dacă însoţitorii copiilor sunt vaccinaţi sau au un test negativ, fie au trecut prin boală şi au un test de anticorpi.

► Se pot organiza competeţii sportive în spaţii închise, cu 25% din capacitatea maximă pentru public. Persoanele care merg în tribune trebuie să facă dovada vaccinării, a unui test negativ sau a infectării în ultimele trei luni cu noul virus.

► Se redeschid piscinele în spaţiile închise, cu până la 70% din capacitatea spaţiului, în cazul localităţilor cu rata incidenţei sub 3 la mie.

► Gradul de ocupare în restaurante creşte până la 70% din capacitatea maximă, iar intervalul orar de funcţionare este de la ora 5 până la 24. Administratorul localului poate permite accesul mai multor persoane dacă acestea sunt vaccinate.

► Copiii vor putea participa la festivităţi de terminare a anului şcolar în aer liber, dacă aparţinătorii sunt vaccinaţi sau au un test negativ, fie au trecut prin boală în ultimele trei luni şi fac dovada anticorpilor.

► În birouri, la locul de muncă, angajaţii pot să nu mai poarte mască dacă sunt maximum 5 persoane într-un spaţiu închis şi acestea sunt vaccinate.

4 comentarii

  • Cinema Dacia e deschis? Știe cineva!? Totuși e 1 iunie…..am cautat pe site ul lor și nu reușesc sa vad un program 🙁 …..Niet cultura !!!……uraaaa am găsit…..celalalt privat are program afișat și e și deschis…….

  • Odata cu marea relaxare incepe pentru cei mai multi si marea porceala. Porcus turisticus va invda pana si parcarile de pe soselele patriei. Amu-i amu !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS