Au început cursurile pentru 48.000 de elevi din județ care s-au adunat din nou în curțile școlilor să se bucure de festivitățile ocazionate de acest nou început.
La Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” din Bistrița, două băncuțe vechi și o socotitoare au reamintit de vremurile în care copiii nu aveau atât de multe instrumente moderne care să-i ajute să învețe, iar la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” s-au împărțit din nou fauimoasele creioane magice copiilor care au ajuns pentru prima oară pe băncile școlii, ca să își poată contura cu ele lumea pe care o visează.
În clasicul careu, la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu”, s-au adunat toate clasele, de la pregătitoare până la cea de liceu. Directorul școlii, prof. Monica Buboly, a ținut neapărat ca, la festivitate, să fie prezenți și doi invitați speciali, Bogdan și Roxi, două manechine îmbrăcate cu ”elementele distinctive ale școlii”.
”Am încercat să fim cât mai creativi cu putință ca să arătăm că ne mândrim cu ce înseamnă CNAM în peisajul educațional din județul Bistrița-Năsăud”, a spus Monica Buboly.
La Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița, unde corpul A este în reabilitare, au fost mai multe festivități. La prima, dedicată elevilor din clasele care au început cicluri noi de învățământ, directorul școlii, prof. Monica Halaszi, a împărțit, din nou, tradiționalele ”creioane magice” cu care copiii să-și contureze lumea cunoașterii, ajutați, firește, de profesori și de părinți.
La această festivitate a participat și primarul Bistriței, Ioan Turc. Edilul a transmis și un mesaj, mai degrabă din postura de părinte.
”L-am condus și eu pe Andrei la Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare”, unde începe clasa întâi. Cred că cea mai mare provocare pe care o avem ca părinți, profesori, bunici este să ne ținem copiii într-un echilibru. Sunt copilași, dar în același timp și elevi. Începutul școlii nu trebuie să însemne sfârșitul copilăriei. Cred că sub acest semn ar trebui să înceapă, pentru noi, cei adulți, anul școlar: să avem grijă de copiii noștri să învețe să se bucure în fiecare dimineață când merg la școală, să se bucure tare când se întorc acasă, să fie elevi și copii. Să dea Dumnezeu să ne bucurăm de un an bun!”, a spus primarul Ioan Turc.
Tot luni, au început clasa a V-a gemenii deputatului Daniel Suciu.
Și la Beclean, anul școlar a început sub semnul bucuriei revederii.
La Sângeorz-Băi, elevii de pe Cormaia se vor putea bucura de acum de condiții normale de învățământ. Urmează finalizarea restului clădirilor aparținătoare Școlii Gimnaziale ”A.P Alexi” aflate în reabilitare, dar și modernizarea școlii din cartierul Valea Borcutului și a clădirilor Liceului Teoretic ”Solomon Haliță”.
Motto:
“Școala va fi bună, când popa va fi bun, darea mică, subprefecții oameni care să știe administrație, finanțe și economie politică, învățătorii pedagogi – pe când adică va fi școala școală, statul stat și omul om, precum e în toată lumea, iar nu ca la noi- adică ca la nimeni- unde găsești în cercurile cele mai înalte oameni ce trăiesc în vecinică dușmănie cu gramatica, necum cu alte cunoștințe sau cu dreapta judecată”.
(Mihai Eminescu)
„Turma de netrebnici” din parlamentul României actuale ar trebui să adopte acte normative sau legi care sa duca la reformarea statului si la reducerea cheltuielilor de funcţionare a institutiilor, prin :
-Reducerea numărului de ministere la 15-16, la fel cum este in Franţa şi Germania;
-Desfiinţarea agenţiilor şi instituţiilor care nu sunt neapărat necesare, atribuţiile lor putând fi preluate de alte instituţii, simultan cu o descentralizare reală;
-În administraţia locală, păstrarea acelor primării care servesc peste 8.000 de cetăţeni, şi comasarea celorlalte;
-Reducerea numărului de judeţe la 16, într-o primă etapă, apoi la 8, echivalente cu regiunile de dezvoltare;
– Înlocuirea instituţiilor care servesc acum cetăţenii prin numerosi funcţionari, cu aplicaţii informatice care funcţionează nonstop, online.
Vezi si : https://www.cotidianul.ro/eminescu-alungati-turma-acestor-netrebnici/
Este inadmisibil ca unii politicieni sa vina în fata copiilor ca sa-si facă campanie! Ce cauta primarii, subprefecții și alți infecți din lumea politica sa tina discursuri la început de an școlar?