Politică

A mai rămas o lună până când primarul Becleanului își anunță planurile pentru 2024

Primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan, prim-vicepreședinte al organizației județene PSD Bistrița-Năsăud, spune că nu peste mult timp va anunța planurile sale de viitor, în perspectiva anului electoral 2024.

El a declarat că în termen de o lună va stabili ce are de făcut în continuare.

”Din punct de vedere politic, dați-mi încă un răgaz de maxim o lună ca să mă pronunț. Vă garantez că, așa cum am fost mereu transparent cu mass-media, cu colegii de partid și cu electoratul, voi transmite corect și viitorii pași de făcut din punct de vedere politic. Fiecare om are și o perspectivă politică, administrativă. În maxim o lună voi anunța ce voi face în continuare. Vom vedea ce va fi, la momentul potrivit”, a spus Nicolae Moldovan într-o declarație de presă făcută, marți, la Beclean.


Nicolae Moldovan (53 de ani), aflat în fruntea orașului Beclean din anul 2000, ar putea intra în cursa pentru șefia Consiliului Județean Bistrița-Năsăud în condițiile în care actualul președinte al CJ a anunțat că nu va mai candida.

Deși Radu Moldovan a anunțat că îl susține pe deputatul Bogdan Ivan să candideze în numele partidului pentru a fi succesorul său la șefia CJ, PSD Bistrița-Năsăud nu a stabilit încă, prin vot, care este candidatul oficial al partidului pentru 2024.

4 comentarii

 • Cine nu recunoaște că a făcut multe lucruri frumoase și utile pt Beclean atunci se poate numi cretin.
  Cum era Becleanu și cum arată acuma .
  Felicitari

  9
  2
 • Omul sfinteste locul! Nicolae Moldovan se află la cel de-al 6 lea mandat de primar al orasului Beclean, timp în care a demonstrat o excelenta performanță administrativă. Astfel, prin atragerea de fonduri europene a reusit să facă din lacurile sărate de la Figa o adevărată minune punând astfel orasul Beclean pe lista statiunilor balneo-turistice.
  Istoria staţiunii balneare de la Figa a început 2008 când zona a fost inclusă într-un proiect, finanţat din fonduri PHARE – „Creşterea valorii potenţialului balnear al lacurilor sărate din regiunea de Nord-Vest”, proiectul în valoare de 4,2 milioane de euro vizând amenajarea a trei staţiuni unde au existat resurse de apă sărată, din care 1,8 milioane de euro au fost alocaţi pentru amenajarea staţiunii Băile Figa. Astfel, construcţia primelor bazine (unul deschis cu apă sărată şi unul închis) de la Figa a început în 2008 şi au fost finalizate în 2010. Încă de la deschidere turiştii, dornici de tratamente cu apă sărată au luat cu asalt staţiunea, în primul an peste 20.000 de turişti trecând porţile complexului balnear. Datorita numărului mare de turişti care au venit la Figa in primii ani, primarul oraşului Beclean, Nicolae Moldovan, un om cu viziune si vointa a reusit încă din 2011 sa faca un amplu proiect de extindere a parcului balnear care a ajuns la15 hectare de teren si cuprindea amenajarea unui nou bazin cu apă dulce şi a unui bazin rustic cu nămol dar şi a unui jacuzzi exterior. Un an mai târziu staţiunea avea deja mini Aqualand, cu tobogane cu jeturi de apă, saună şi un lac sărat.
  Si asta nu e totul. In anul 2012 Complexul Băile Figa şi-a adjudecat, titlul de „Cel mai bun proiect turistic din Regiunea Nord-Vest”, în cadrul unei gale organizate, la începutul lunii mai, la Bucureşti. În competiţie au fost înscrise 700 de planuri administrative, toate cu finanţare europeană, iniţiate de primari de comune şi de oraşe sau de preşedinţi de consilii judeţene din toată ţara, iar în finală s-au calificat 92, la cele 12 secţiuni.
  (Vezi: https://www.economica.net/mini-aqualand-cu-trei-tobogane-la-baile-figa-investitia-ridicandu-se-la-800-000-de-euro_30127.html/amp)
  Investitiile cu bani europeni in Complexul Băile Figa continuă, dar nu au fost neglijate nici celelalte probleme cu care se confruntă orasul Beclean. Este in curs de finalizare centura ocolitoare a orasului în paralel cu implementarea unui amplu proiect de regenerare urbană. De asemenea, a fost construit un nou sediu pentru primăria Beclean si este in constructie noua casă de cultură. A fost modernizată si infrastructura scolară ceea ce a permis ca la inceputul lunii februarie 2023 , un număr de 22 de echipe de robotică, cu peste 200 de concurenți din toate colțurile țării, să se întâlnească în orașul Beclean, la Colegiul Național Petru Rareș, pentru a-și prezenta și testa noile creaţii, înainte de începerea campionatelor internaționale.
  Toate acestea si multe altele sunt argumente palpabile pentru ca Nicolae Moldovan să candideze cu sanse maxime la functia de presedinte al Consiliului Judetean Bistrita-Năsăud.

  2
  2
 • Cât timp domnul Bolojan a fost primarul in Oradea aceasta a înflorit .După ce a mers la consiliul județean a înflori tot Bihorul .Sunt convins că după ce a înflorit Becleanul acest gospodar poate înflori si judetul nostru. Becleanul are centura Bistrita va avea cu Gospodarul Nicolae Moldovan

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS