Actualitate

A şaptea zi de proteste. Mesajul manifestanţilor: #Rezistăm (FOTO-VIDEO)

Bistriţenii au ieşit din nou în stradă pentru a şaptea zi consecutiv. S-au adunat în faţa Palatului Administrativ, au suflat în vuvuzele, au intonat împreună Imnul Naţional şi au afişat pancarte pe care au scris: ”#Rezistăm”. În jurul orei 20.00 au plecat din nou în marş prin oraş însoţiţi de poliţişti şi de jandarmi, pe traseul Bistricioarei – Gen. Gr. Bălan – Năsăudului – Andrei Mureșanu – Decebal – Gării – Șincai cu oprire la sediul PSD – Dornei – Prefectură, pentru un nou moment de intonare a Imnului.

Mai puţini ca în alte seri, manifestanţii au scandat „Hoţii!”, „PSD, ciuma roşie!”şi „Demisia!”. Mulţi au fluturat drapele, au afişat pancarte pe care au scris: „Vrem sistem de sănătate, nu dosare curăţate!”, „Abrogaţi şi plecaţi!”, „Jos corupţia, jos mafia!” „Hoţii!”, „Ruşine!”.

 

Alţii au afişat pancarte cu citate cum ar fi: „Când un guvern se teme de cetăţeni e democraţie, când cetăţenii se tem de guvern e dictatură!”, „Un patriot trebuie să fie gata să îşi apere ţara împotriva guvernului ei”.

 

Printre manifestanți s-au numărat multe tinere cu copii în cărucioare.

Ministerul Justiţiei a anunțat că organizează un grup de lucru inter-instituţional pentru legea de modificare a codurilor penale, care să cuprindă şi să pună în aplicare deciziile Curţii Constituţionale pronunţate până în prezent, la care sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai tuturor profesiilor sistemului judiciar, societăţii civile şi mediului academic.

14 comentarii

 • Oameni buni… De ce tot iesiti in strada, sa protestati??? Trebuie sa intelegeti in mod civilizat ca Guvernul nu va demisiona pentru ca e irational… Majoritatea au votat psd acum trebuie sa vedem cum pun in aplicare programul de guvernare… De ce nu ati iesit la vot in 11 decembrie??? Degeaba va plangeti acum….

  • Da au votat PSD , dar nu l-au votat pentru furturi in miez de noapte, au votat pentru programul bun pe care l-au prezentat. Din păcate pentru ei, au clacat din prima cu acea ordonanța de urgență. După o asemenea greșeală oamenii și-au dat seama că acel program de guvernare a fost făcut doar pentru a aduna voturi și că guvernul nu mai era interesat de el. DIN CAUZA ASTA OAMENII PROTESTEAZĂ. AI ÎNȚELES???. S-au vrei să-ți explic mai simplu ca poți înțelege?

  • Nu e asa. Democratia nu inseamna doar vot, aia e dictatura majoritatii. Democratia inseamna sa reactionezi atunci cand esti calcat in picioare. In programul de guvernare nu scrie ca principalul scop al acestui guvern e sa-i faca scapati pe Dragnea si Tariceanu de inchisoare si confiscarea averilor. La proteste sunt si foarte multi care au votat cu PSD dar s-au simtit tradati, pe buna dreptate. Masurile din ordonanta trebuie sa dispara de tot, si din proiectul de lege. Iar guvernul trebuie sa demisioneze. Eventual pus Vasile Dancu prim-ministru.

  • Sa intelegem că e liber la furat si din partea dumneavoastră ? Să guverneze , dar ăștia trebuie să plece …frate ăștia ti-au intrat in casă și ție , ăștia o mituit cu premeditare , ca să facă tot cu premeditare o lege, „noaptea ca hoții „, să se scape …nu are nimeni treabă cu majoritatea parlamentară …(care sacrifică un popor ) pentru citiva care au probleme cu justiția …

 • nu stiu ce sa=mi doresc ……..!! sa se opreasca manifestatiile…………sa nu se opreasca ??? nu stiu. stiu doar ca de la inceputul lor am un plus in portofel de cca 8000 lei. deci //……..sa se opreasca ……..sa nu se opreasca ???? foarte greu un raspuns.

 • numai in tara asta se putea asta …………..!! sa cistigi pe instabilitate. sa mor eu. sintem mai ceva ca in America …….aici e posibil orice . oricum eu nu mai inteleg nimic.

 • vorbeam cu colegi din Dow-n , si mi-au spus ca si la mitingul lu Tramp a fost la fel. nebunie…… haos total…….negri ….. tot tacimul. doar ca acolo s-au pierdut bani in prima zi.

 • Organizatiile locale PSD din toată țara, ar trebui să se gândească incă de pe acum, pe cine vor propune in funcția de viitor presedinte al PSD. Actuala conducere in frunte cu Dragnea, are zilele numărate. Sunt ferm convins, că protestele vor inceta, numai după ce îşi dau demisia atât ei, cât si Guvernul Grindeanu.
  Nu mai e cale de intoarcere.

 • DATI-L JOS PE ARAFAT
  SI SANATATEA SA FIE MAI BUNA
  JOS GUVERNUL DRINDEANANA
  SAU
  JOS DICTURA MAJORITAR NEDEMOCRATICA
  JOSSSSSSS
  SANATATE NU BOALA
  MINTE NU MUNCA

 • Un miting fără fostul director de la Liceul de Muzică? Ciudat. O fi văzut omul că nu pică guvernul şi nu e rost de o nouă funcţie?

 • Acum au ramas clar doar Politrucii de meserrie !
  Mai nasol e ca uite nici Dumnezeu nu mai tine cu ei …..sa anuntat ninsori si vijlelie in toata tara si in Buc !!
  Acum veddem care le mai arde de demonstreala’ de pomna pe vreme rea ?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS