Actualitate

A sunat clopoțelul, s-a deschis noul an școlar. Oficialitățile, la festivități

Anul școlar 2023-2024 s-a deschis cu tradiționalele festivități organizate în incinta unităților de învățământ. Însoțiți de părinți și bunici, cei mai mici dintre elevi au pășit cu emoție în sălile de clasă. Pentru cei mai mari, a primat bucuria întâlnirii cu colegii.

De la festivități nu au lipsit oficialitățile, preoții și reprezentanții Poliției și Jandarmeriei, care le-au transmis mesaje elevilor, profesorilor și părinților.

Primarul Bistriței, Ioan Turc, a mers la Școlile Gimnaziale nr. 1, nr. 4, ”Lucian Blaga” și ”Ștefan cel Mare”, la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu”, Colegiul Tehnic “Infoel” și Liceul cu Program Sportiv, dar și la grădinițele ”Trenulețul veseliei” și ”Dumbrava minunată”.

”Emoții mari și multă bucurie la debutul noului an școlar! Am discutat cu educatori, profesori, elevi și părinți despre modernizarea infrastructurii școlare din orașul nostru. Procesul educațional este unul de echipă, atât școala, cât și familia având un rol important în egală măsură. Tuturor le doresc un an școlar plin de realizări!”, a postat Ioan Turc.

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, a fost prezent la Școala Generală “Artemiu Publiu Alexi” și la Liceul Teoretic “Solomon Haliță” din Sângeorz-Băi. ”Felicitări și mult succes tuturor cadrelor didactice, sunteți baza de temelie a sute de elevi, care datorită vouă pășesc cu încredere și optimism spre un viitor al succesului. Vă doresc dragi elevi un an plin de reușite, în care excelența să vă călăuzească pașii spre a deveni extraordinari. Succes tuturor și un an nou școlar cât mai bun!”, a transmis el.

Prefectul Teofil Cioarbă a mers la Năsăud. ”La fiecare început de an școlar ne uităm în ochii copiilor și ne imaginăm viitorul. Este o aglomerație de visuri la porțile școlilor, cu zumzet de voci cristaline înecate în emoții, uneori transformate în lacrimi. La fiecare început de an școlar ne uităm și în ochii dascălilor, acești creatori ai destinelor. Și ei au întrebări, nu doar răspunsuri: Oare cum va fi? Vom reuși? Trebuie să reușim! Pentru ei. Copiii noștri. La fiecare început de an școlar, există o eternă întrebare: Ce vrei să te faci când vei fi mare? Există și un răspuns pe care-l așteptăm cu toții: Vreau să fiu fericit! Să fim fericiți! Începe școala…”, a postat prefectul Teofil Cioarbă.

Subprefectul Ioan Zegrean a fost la Sângeorz-Băi și Cormaia: ”Gândurile mele de bine se îndreaptă către copiii, părinții și profesorii care trebuie să coopereze și să se susțină reciproc. Reușitele pot apărea doar când există respect, determinare și perseverență. Succes tuturor!”.

Primarul Becleanului, Nicolae Moldovan, senatorul Ioan Deneș și inspectorul școlar general Cristian Nicula au luat parte la festivitățile unităților de învățământ din orașul de pe Someș. ”Fiecare nou început este o misiune pe care o avem de realizat pentru a ne îndeplini cele mai importante vise, iar educația este cheia reușitei! Noul an școlar 2023-2024 să aducă rezultatele dorite în primul rând elevilor, profesorilor și în special părinților care au cea mai mare grijă de fiecare copil în parte. Vă doresc tuturor mult succes în noul an școlar!”, a urat primarul Nicolae Moldovan.

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Daniel Suciu, și șeful ADI Deșeuri, Cristian Niculae, au participat la la festivitatea de deschidere a noului an școlar la Școala Gimnazială nr. 1 din Bistrița.

”Acum 37 de ani intram plin de emoții și vise pe poarta Gene 1 iar azi, ca un arc peste timp, m-am întors cu mare bucurie în același loc. Atunci era totul cenușiu, ca vremurile, astăzi este o explozie de culoare și entuziasm. Familia Gene 1 s-a întors acasă, elevi, părinți și cadre didactice, într-o școală model, reabilitată și pregătită să modeleze și pe viitor emoțiile și visele copiilor noștri! Felicitări colegilor mei social-democrați care în 2019 au găsit resursele financiare ca ziua de azi să fie posibilă, felicitări echipei de elită ce conduce această școală!”, a transmis Daniel Suciu.

Jandarmeria va intensifica măsurile de ordine publică asigurate în zona unităţilor şcolare și adiacentă acestora, precum şi pe traseele de deplasare a elevilor, anunță IJJ Bistrița-Năsăud. În acest an, Planul Național Cadru de Acțiune pentru Siguranța Școlară are ca elemente prioritare: creșterea gradului de siguranță școlară, prevenirea și combaterea traficului și consumului de substanțe psihoactive în rândul elevilor, prevenirea cazurilor de bullying și reducerea riscului de expunere a elevilor la infracțiuni, în special a celor comise cu violență.

Ca element de noutate, la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar se vor constitui grupuri de acțiune, cu specialiști din cadrul tuturor instituțiilor semnatare, în domeniile droguri, violență, bullying, la care vor participa cadre didactice și reprezentanți ai asociațiilor de elevi și părinți. De asemenea, pentru reducerea fenomenului violenţei juvenile, se va pune un accent deosebit și pe măsurile de prevenţie, iar în acest sens, în perioada imediat următoare se vor desfăşura acţiuni preventiv-educative şi anti-victimizare, în instituţiile de învăţământ preuniversitar. Specialiștii vor discuta cu elevii despre diverse teme cum ar fi: discriminarea, modalităţile de prevenire şi consecinţele violenţei.

6 comentarii

  • pai da cum sa lipseasca, doamne fereste, au rezolvat cu buda in fundul curtii???
    ce le poate spune unul pus politic ca prefectul?
    sa faceti ca mine?
    am o scarba de fatarnicii astia, popii normali ca nu au altceva de facut…..

    41
    6
    • Măi Ioane , unde-i wc în fundul curții, acolo nu-i conducerea școlilor și primăriilor de care aparțin de treabă, cred că au buzunarul lor mai mare decât școala care trebuie renovată. Și de popi nu te m-ai lega , că î-ți vor face vreo rugă de ți-ai dori să îi m-ai vezi .🙏🤔🙉🙉 .

      4
      20
  • Acuma, și comunitațile se organizează după nivelul mediu de percepție și înțelegere. Mai an, șoimi ai patriei făceau tumbe pe asfalt în fața Veoricăi Dăncilă. În Bistriță, vai mama noastră, copiii au ajuns să se închine în prima zi de școală la Șeful ADI Deșeuri. Oare se poate și mai jos decât atâta?!?

    “ceremoniile publice nu sunt nici despre elevi, nici despre profesori, nici despre părinți. Ele sunt ritualuri ale puterii și modalități în care aceasta-și afirmă stabilitatea.”

    “Ne-am obișnuit copiii să se închine an de an statului și puterii lui, pentru că a ajuns să ni se pară normal.
    Școala, îi învățăm pe copii în fiecare septembrie, așa cum am fost noi dresați, e în primul rând despre supunere, despre acceptarea fără crâcnire inclusiv a stupidității și lipsei de logică. Argumentul autorității e suprem…
    Noi, ca regim politic, am ieșit din comunism, însă comunismul nu a ieșit încă din noi. Supraviețuiește în reflexele noastre și îl transmitem povară generațiilor viitoare ca pe o normalitate toxică.”

  • In Oradea ,Liceul ,, Don Orione ” de 28 de ani incepe noul an scolar Duminica.
    Motivatia, festivitatea este pentru copiii , pariniti ,bunici si profesori,
    Un exemplu de urmat.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS