Comunicate

A treia generație a Dacia Duster a fost lansată pe piață. Ce motorizări va avea

A treia generație a Dacia Duster, ce are la bază conceptul Bigster și beneficiază de o motorizare hibridă, a fost lansată miercuri pe piață. Noul Duster este robust, ideal pentru activități în natură, cool și mai eco-smart cu această nouă generație.

Cu peste 2,2 milioane unități comercializate de la lansarea în 2010, Duster a devenit modelul cel mai bine vândut din gama Dacia. Pentru a dezvolta Dacia Duster 3, echipele de designeri coordonate de David Durand s-au inspirat de la conceptul Bigster, care a fost prezentat publicului în ianuarie 2021. În partea frontală, noua mașină va avea o bară de protecție verticală de mari dimensiuni și o capotă proiectată pentru a sublinia aspectul robust al SUV-ului. Blocurile optice cu o semnătura luminoasă în formă de Y reprezintă noua identitate vizuală a mărcii, introdusă pe actualul Duster în vara lui 2022.

Noul SUV va dispune de un spoiler în partea superioară a hayonului, iar numele mărcii este inscripționat central pe portabaj. Stopurile conțin și ele o semnătură luminoasă în formă de Y.

Platforma pe care Dacia o împarte cu Renault permite ca noul Duster să beneficieze de o nouă punte spate multi-link care se va regăsi pe viitoarele R5, R4 și Alpine A290, precum și de o nouă arhitectură electronică ”Sweet 400”. Acest lucru va permite introducerea sistemelor de asistență la condus, obligatorii pentru a respecta norma GSR.2, care intră în vigoare la 1 iulie 2024.

Mai mult, Dacia Duster 3 va dispune și de un instrumentar de bord digital, precum și de un touchscreen în zona centrală, așa cum a fost regăsit la conceptul Bigster.

Tehnic, cea de-a treia generație Duster folosește noua platformă CMF-B, care echipează deja Jogger și Sandero.

Noul SUV nu va dispune de motoare diesel.

Duster 3 va fi echipat cu noi motorizări, inclusiv cu versiuni hibride.

Prețul noii Dacii Duster ar urma să fie mai mare decât al modelului actual, însă nu ar trebui să depășească pragul de 20.000 de euro pentru modelul de bază, față de 17.990 de euro pentru versiunea ECO-G Essential în prezent. Presa de specialitate estimează că versiunea hibridă ar trebui să pornească de la 26.000 de euro.

Iată principalele caracteristici ale noului model:

  • Un design mai robust și cu mai multă personalitate.
  • Construit pe platforma CMF-B, modelul oferă o experiență superioară la volan.
  • Versiunea 4×4 a noului Duster duce capacitățile off-road la un alt nivel.
  • Materiale mai rezistente și motorizări hibride.
  • Noi tehnologii, pentru un plus de siguranță și confort.
  • Totul este nou, mai puțin ceea ce este esențial: Duster rămâne SUV-ul de familie cu cel mai bun raport preț/prestații de pe piață!

”Mai Duster decât oricând: noul Duster continuă povestea de succes a unui model care a devenit o referință pe piață și o adevărată emblemă a mărcii Dacia și a valorilor sale: Robustă și Outdoor, Esențială și Cool, Eco-Smart. Lansat în 2010, reînnoit pentru prima oară în 2017, Duster s-a impus prin modul atipic de abordare a segmentului SUV.

Duster este o adevărată poveste de succes. În 13 ani de carieră, modelul a fost recompensat cu peste 40 de premii și a fost produs în peste 2,2 milioane de exemplare.

În 2022, Duster a fost cel mai vândut SUV din Europa către clienții persoane fizice. Zilnic, aproape 1.000 de vehicule Duster ies de pe linia de asamblare a uzinei Dacia de la Mioveni, ceea ce echivalează cu o cadență apropiată de un vehicul pe minut!”.

Reprezentanța Dacia în Bistrița-Năsăud este firma Automobile Service Bistrița, situată pe Calea Moldovei nr. 22. Tel 00 40 (755) 153 888. Detalii și pe dacia.ro

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS