Actualitate

Accesul spre noua Sală Polivalentă din Unirea va fi asfaltat cu bani de la bugetul Bistriței

Compania M.I.S. Grup va executa, pentru 450.000 de lei, bani de la bugetul local al Bistriței, lucrările de modernizare a 240 de metri de stradă care asigură accesul spre noua Sală Polivalentă din Unirea. Este vorba de porțiunea între sensul giratoriu din intersecția str. Valea Ghinzii cu str. Aerodromului până la Complexul Sportiv Polivalent, conform site-ului de licitații publice.

Conform caietului de sarcini, termenul de execuție este de 15 zile din data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Pe acest tronson se va crea un acces pietonal, dar și pistă pentru cicliști până la accesul la stația de andocare a bicicletelor care va fi realizată de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud. Iluminatul public va fi asigurat cu șase stâlpi.

Porțiunea de 240 de metri de drum între Valea Ghinzii și Complexul Polivalent din Unirea a fost omisă din proiectul „Drum de acces și utilități aferente Complexului Sportiv Polivalent, municipiul Bistrița”, derulat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) cu peste 27 milioane lei.

Principalele lucrări prevăzute au fost:

 • Rețeaua de alimentare cu apă către Complexul Sportiv Polivalent;
 • Rețeaua de canalizare pe str. Valea Ghinzii până la Complexul Sportiv Polivalent;
 • Rețea de colectare apă pluvială;
 • Rețea alimentare energie electrică pentru Complex Sportiv Polivalent;
 • Asfaltare str. Valea Ghinzii și str. Aerodromului până în localitatea componentă Unirea și până la Complexul Sportiv Polivalent (cu trotuare pe ambele părți ale străzii, cu pistă de cicliști cu două sensuri de mers), pe o lungime de 3,2 km;
 • Iluminat public stradal cu tehnologie LED și cabluri îngropate;

12 comentarii

 • Cel mai bine ar fi sa se dea toate lucrările la MIS Grup direct fără licitații și dacă se mai poate sa-l pună pe Fărcaș președinte la CJ tot asa fără alegeri, în România se poate orice, în BN se poate un pic mai mult decât orice!

 • Nu s-a omis drumul de acces. Cand s-a demarat proiectul pe PNDL cu modernizarea drumului de pe Valea Ghinzii in 2016, nu se stia că se va construi sala polivalentă si nici locatia in care va fi . Oportunitatea de finantare a sălii a aparut doar in 2018 cand erau deja incepute lucrarile la drum, era proiectat, avizat si finantat, nu se mai puteau aduce modificari la proiect că se pierdea finantarea. Oricum, proiectul de modernizare a dus toate utilitatile in zona, foarte aproape de locatia sălii.

 • Nu știu ce să zic, îi vorba de calitate, pe Valea Ghinzii mergi pe valuri. Problema nu este firma, nu sunt oameni calificați ,scolile profesionale s-au inchis. Ar trebui să fim mândri că avem asemenea firme la noi in judet.

 • Incă nu s-au stins cu totul ecourile inaugurării in pripă a Sălii Polivalente din Unirea. Apar mereu noi surprize.
  Cât adevăr este în zicala „Prostul nu e prost destul, dacă nu e şi fudul“. Președintele PSD Marcel Ciolacu prezent la Bistriţa unde a participat la inaugurarea Sălii Polivalente din Unirea, a făcut o gafă pe monumentală pe modelul Viorica Dăncilă. La începutul discursului său Ciolacu s-a încurcat spunând că a venit la inaugurarea unei case mortuare, după care şi-a seama de gafă şi a încercat s-o dreagă din mers, dar a iesit o mare ineptie: „Astăzi am venit la inaugurarea unei case mortuare de care vom beneficia cu toții la un moment dat. Vorbim de o investiție de peste 27 de milioane de euro, o sală polivalentă care vom beneficia cu toții în viață”.
  Fie din cauza căldurii, fie din pricina prezenței la eveniment a unui unui sobor de preoti în frunte cu Înaltpreasfinţitul Mitropolit Andrei, inteligenta i-a jucat feste lui Ciolacu, prin această afirmație stranie, care a șocat audiența.

  • gresit! era o ironie la adresa unui primar PNL care a spus asta intr-o conferinta la taierea panglicii unei capele….. dar momentul chiar nu era potrivit, fiindca nu s-a inteles ironia, si nici nu cred ca era cazul sa se foloseasca acest moment pentru ironizare!!! In rest, Ciolacu chiar a fost constient de ce a zis, numai ca nu era cazul, fiindca iata ce a iesit!!!

 • Oricum, traseul către Complexul Sportiv din Unirea este întortochiat, ceea ce demonstrează încă odată lipsa de viziune in amplasarea unor obiective de interes public, care ar trebui să aibă în primul rând un acces optim pentru public din orice parte a orasului.
  Faptul este consumat, de aceea pentru îmbunătătirea accesului dinspre oras către Complexul Sportiv ar trebui ca pe viitor să fie creată o legătură directă între strada Grănicerilor si Valea Ghinzii prin construirea unui pod lângă puntea pietonală care face legătura cu strada Lacului. In felul acesta s-ar evita o buclă de aproximativ un kilometru peste podul Jelnii, pe strada Ghinzii plus portiunea de coborâre pe strada Valea Ghinzii până la strada Lacului.

 • Se asfalteaza drumul spre capela mortuara a lui Ciolacu? Adevarul e ca-i util, omul a zis ca toti trecem o data in viata pe acolo, chiar si cand suntem morti. Zombie politic si asta, nu alta.

  • E din ciclul ,,te culci sanatos si te trezesti doamne fereste mort” in cadrul concursului ,,ba al nostru e ma pr.o.st”.Ansamblul folcloric ,,Raluka in coalitie cu urmasii lui Veorica”.

 • Important este ca s-a modernizat zona cu utilitati bai sakarilor.
  Eu fiind nascut in Bistrita imi amintesc perfect cum toata zona semana ca la tara in anii 60 si nu era absolut nimic decat partide de vanatoare la tapi si fazani.
  Era o zona splendida dar salbateca.
  Accesul e foarte bun pentru nefitosii care pot ajunge usor pe jos, cu bicicleta cu masina iar administratia s-a straduit sa ne faca noua lucruri noi si bune pe care cativa guralivi nu le vad.
  Totul e super !
  Ciocu mic ! Bistrita a evoluat enorm .

  • Domnul ecologist Balan cred ca suge ceva esență verde din partea PDL, deși orașul merge prost străzi închise, numai betoane, unde e ecologia domnul Bălan, eu cred ca foamea d mai mare decât ecologia ca si la curve unde banii sunt mai presus decât principiile.

 • Meritele sunt exclusiv ale fostei administrații. Practic acum pupi unde ai scuipat. Primarul pe care-l proslavestu dumneata nu a fost pe acolo decât în calitate de invitat a lui Ciolacu la inaugurare unor obiective făcute de alții.

 • Ce naiba s au făcut cu banii aprobați de CL local vechi, suplimentare pa partie cică este nevoie de suplimentare sumei că no, trebuie făcut drumul la partie, acuma alocăm alți bani?
  Apoi, Curtea de conturi tot politic?
  Că toate sunt politic.
  Conduc orașul niste șnapani cu multi bani care își permit orice.
  Vai de ea tara.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS