Actualitate Recomandări

Consiliul Județean acordă anul acesta 7 titluri de Cetățean de onoare

Pe agenda ședinței Consiliului Județean din 27 noiembrie se află șapte proiecte de acordare a titlului de Cetățean de onoare al județului Bistrița-Năsăud. Distincțiile vor fi conferite în cadrul unei festivități care va avea loc în 20 decembrie.

Vor primi titlul de Cetățean de onoare al județului, în urma propunerilor depuse la CJ:

– prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române – ”În semn de înaltă apreciere a contribuției la cunoașterea și promovarea istoriei poporului român în cultura universală”

– IPS Andrei Andreicuț, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului – ”În semn de înaltă considerație și apreciere a excepționalei activități misionare și sociale desfășurate în rândul credincioșilor din județul Bistrița-Năsăud”

– general-maior (rz.) Ioan Manci, fost comandant al Diviziei 4 Infanterie ”Gemina” – ”În semn de înaltă apreciere și recunoaștere a meritelor profesionale și pentru modul ireproșabil de îndeplinire a misiunilor în serviciul Armatei Române”

– prof. univ. dr. Liviu Zăpârțan, ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun și Ordinul Suveran de Malta – ”Ca o recunoaștere a întregii activități didactice și științifice și pentru promovarea județului Bistrița-Năsăud și a României în lume”

Ioan Repede, directorul general al Rombat – ”Pentru aportul la dezvoltare economică a județului Bistrița-Năsăud, prin crearea de noi locuri de muncă și realizarea unor proiecte sociale”

– Ștefan Dărăbuș, directorul regional pentru Europa Centrală și de Sud al Fundației Hope and Homes for Children – ”Pentru contribuția deosebită la dezvoltarea serviciilor de îngrijire și protecție a copiilor lipsiți temporar sau definitiv de ocrotirea părinților, prin construirea a cinci case de tip familial în județul Bistrița-Năsăud”

– Cristian Bodnar, absolvent al Universității din Manchester, distins cu ”Junior Nobel Prize”/Computer Science – ”Pentru activitatea de cercetare în domeniul IT la Universitatea Cambridge și câștigarea Premiului Undergraduate Awards in Computer Science”

Aici proiectele de hotărâre

Titlul reprezintă cea mai înaltă distincţie conferită de CJ unor persoane române sau străine, indiferent de domeniul în care îşi desfăşoară activitatea. El se conferă persoanelor care, prin activitatea desfăşurată, şi-au adus o contribuţie deosebită la promovarea prestigiului judeţului în plan naţional şi internaţional. Acordarea titlului conferă titularului următoarele drepturi: a) de a lua cuvântul în cadrul şedinţelor Consiliului Judeţean, la dezbaterile materialelor care privesc comunitatea; b) de a participa la toate manifestările desfăşurate sub patronajul Consiliului Judeţean; c) accesul gratuit în cadrul Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud; d) accesul gratuit la spectacolele organizate de Centrul Judeţean pentru Cultură. Posesorul titlului are următoarele obligaţii: a) promovarea imaginii judeţului Bistriţa-Năsăud; b) susţinerea dezvoltării economice şi sociale a judeţului Bistriţa-Năsăud; c) susţinerea intereselor judeţului Bistriţa-Năsăud şi ale ţării.

Până acum, au primit titlul de Cetățean de onoare al județului Bistrița-Năsăud: Ioan Birişiu, Marcel Lupşe, Liviu Maior, Heinrich Schnatmann, Lucian Sănmărtean, Georg Lecca (în 2014), Paul Ilieş, Vasile Zbâncă, Pompei Cocean, Emanoil Viciu, Gabriela Szabo, Miron Duca (în 2015), Adrian Crișan, Dumitru Protase, Andreea Grad, Emil Iugan, Cleopatra Lorințiu (în 2016), Ioan Lumperdean, Alexandrina Vasilichi, Anuța Cătuna, Virgil Pop, Dorel Goia (în 2017).

2 comentarii

  • Pentru ca informația sa fie foarte corecta Cristian Bodnar este absolvent al Universității din Manchester , Computer Science, și in prezent este masterand la Universitatea Cambridge . Felicitari lui Cristi , o merita și ne mândrim cu un asemenea cetățean al Bistriței .

  • Criteriile acordarii acestui titlu par ori poate sunt eterogene.
    Pentru consecventa selectiei elitelor si nebanalizarea si nebagatelizarea titlului, ar trebui omisi din baza de selectie politicienii si oamenii de afaceri, ambele categorii fiind perisabile ca valoare in timp.
    Nici maresalii si generalii fara razboaie n-ar avea ce cauta.
    Altfel, adevaratele valori sunt trase in jos.
    Dar mai cujeta cineva la asa ceva, cand toti vor titluri si doctorate.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS