Social

Ecologizare cu echipele de robotică din Bistrița

ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud și echipele de robotică de la Colegiile Naționale ”Andrei Mureșanu”, ”Liviu Rebreanu” și Infoel Bistrița au desfășurat o acțiune de ecologizare pe pârâul Caila.

”Atitudine, implicare și altruism sunt atributele ce îi definesc pe acești tineri frumoși care iubesc natura! Haideți să le urmăm exemplu, să respectăm și să îngrijim mediul în care trăim. Sunt atâtea locuri frumoase în jurul nostru, să nu ne mai batem joc de ele!

Am desfășurat o acțiune de ecologizare pe pârâul Caila, în aval de localitatea cu același nume. Alături de echipa ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, i-am avut ca și voluntari pe membrii celor trei echipe de robotică din Bistrița: Atomic Bots de la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu”, InfoTronX de la Colegiul Tehnic Infoel și Bolts and Gears de la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu”.

Le-am vorbit elevilor despre importanța protejării naturii și mediului în care trăim, despre cât de important este să colectăm selectiv, iar împreună cu acești tineri minunați am reușit să strângem de pe malurile pârâului aproape 200 de saci de deșeuri abandonate.

Aceste acțiuni sunt bune și educative pentru că tinerii conștientizează realitatea în care ne aflăm din acest punct de vedere. Suntem mulțumiți și bucuroși de rezultatul muncii noastre, am curățat aproape 1 km de pârâu și locul arată mult mai bine acum. Le mulțumim tinerilor pentru efortul depus și totodată admirăm dorința lor de a se implica și în activitățile ecologice pe lângă pasiunile lor ce țin de robotică. Ne dorim ca exemplul lor să fie urmat de cât mai mulți tineri, iar ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud va fi mereu un partener de nădejde pentru toți cetățenii care doresc să se implice în provocarea noastră: Haideți să facem Bistrița-Năsăud un județ mai curat!”, spune șeful ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, Cristian Niculae.

1 comentariu

  • Super felicitări copiilor harnici! Măcar ei să se trezească la realitate și să facă ce trebuie pe viitor cu țara asta, că noi actualii… suntem niște mocicoși.

    6
    1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.