Actualitate

Acțiune de noapte a Poliției și Jandarmeriei

Zeci de polițiști, jandarmi și polițiști locali au desfășurat azi-noapte, în Bistrița, o acțiune în sistem integrat, pentru preîntâmpinarea unor fapte antisociale, asigurarea unui climat de siguranță publică și prevenirea accidentelor rutiere.

În noaptea de 30 iunie spre 1 iulie, în intervalul orar 01.00-04.00, peste 50 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au acționat în sistem integrat, pe raza municipiului Bistrița, pentru prevenirea situațiilor de risc, asigurarea unui climat corespunzător  de ordine și siguranță publică și prevenirea accidentelor rutiere, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Acțiunea s-a desfășurat în municipiul Bistrița și au fost efectuate verificări în proximitatea unor localuri publice, gării, autogării și în alte locuri de interes operativ, fiind legitimate 132 de persoane și oprite pentru control 24 de autovehicule. De asemenea, au fost efectuate peste 20 testări cu aparatul etilometru și Drugtest, au fost verificați 3 operatori economici și 4 agenți de pază.

Pentru neregulile constatate, în intervalul orar menționat au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 6.230 de lei, dintre care 18 prevăzute de OUG 195/2002, în valoare de 4930 lei, 6 pentru nerespectarea Legii 61, în valoare de 1.200 de lei și 1 pentru nerespectarea  H.C.L. 153/2009, în valoare de 100 de lei. Ca măsură complementară, a fost retras un certificat de înmatriculare.

De asemenea, în cadrul acțiunii, în apropierea unui club din Bistrița, polițiștii au observat și legitimat un bărbat de 34 de ani care avea un comportament suspect. În urma controlului corporal, asupra lui, polițiștii au descoperit un plic cu o substanță albă, susceptibilă a avea efecte psihoactive, pe care l-au ridicat în vederea continuării cercetărilor.

La acțiune au participat polițiștii din cadrul din cadrul Poliției Municipiului Bistrița și de la structurile de Investigații Criminale, Investigare a Criminalității Economice, Ordine Publică, Protecția Animalelor, Siguranță Școlară, Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Rutieră și Acțiuni Speciale, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi și polițiști locali.

În 30 iunie, în orașele Beclean și Năsăud, în cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii au legimat peste 140 de persoane și au oprit pentru control peste 110 autovehicule. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 12.765 de lei, iar ca măsuri complementare, au fost reținute 4 permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare. De asemenea, polițiștii din Năsăud au aplicat 2 sancțiuni la regimul silvic, în valoare de 4.000 lei, fiind confiscat material lemnos fără documente legale, în valoare de 4.000 de lei.

Polițiștii Serviciului Rutier Bistrița-Năsăud au acționat în scopul prevenirii tuturor cauzelor generatoare de accidente rutiere și conștientizării conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun atunci când nu respectă normele rutiere în vigoare. Acțiunea s-a derulat pe raza întregului județ, fiind angrenați polițiștii rutieri de la toate structurile orășenești, precum și polițiști de ordine publică din cadrul secțiilor de poliție rurală cu atribuții de poliție rutieră. Astfel, în cadrul acțiunilor desfășurate în 30 iunie, polițiștii Serviciului Rutier au aplicat 52 sancțiuni contravenționale în cuantum de 13.745 lei, au reținut 3 permise  de conducere și au retras 9 certificate de înmatriculare.

Acțiunile polițiștilor continuă și în perioada următoare.

1 comentariu

  • cel mai corect ar fi sa aibe si ei cate o cheie un card si sa intre si ei la cheltuieli , cum vin cum
    clienti pleaca, dsca cauta droguri sa se duca la dileri lor care isi primesc spaga, sa lese privatu care baga banu lui nu banu statului sa poata trai , stau ne omoara nu ne ajuta, cred ca nici nu esta tara in lume in care sa fie asa abuz de putere ca si in romania, nesimtire maxima , asa sa i ajute dumnezeu de toti bani de amenzi sa isi platesca retete ,

    1
    9
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.