Actualitate Recomandări

Acțiune de prindere în flagrant a unui cetățean german bănuit de braconaj

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au organizat o acțiune de prindere în flagrant a unei persoane despre care aveau indicii că desfășoară o acțiune de braconaj cinegetic.

Astfel, polițiștii au prins în flagrant un bărbat de 56 de ani, cetățean german, cu reședința stabilită în Bistrița, care se deplasa cu un autoturism pe Drumul Județean 172 prin Sărata.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști, în interiorul autoturismului au fost descoperite și ulterior ridicate o armă letală cu lunetă, de vânătoare, cu glonț, 5 cartușe cu glonț de diferite calibre, un dispozitiv destinat emiterii unor sunete specifice pentru animalele de vânat din specia căprior, o lanternă și un dispozitiv de vedere pe timp de noapte.

Totodată, verificările polițiștilor au indicat faptul că autoturismul condus de către bărbat era neînmatriculat și avea aplicate două plăcuțe cu numere diferite de înmatriculare, false.

De asemenea, cu privire la arma de vânătoare descoperită, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au stabilit faptul că aceasta a fost introdusă în țară în anul 2020, în baza unei invitații privind participarea la o acțiune de vânătoare, însă ulterior, după expirarea invitației, arma și muniția aferentă au fost păstrate fără respectarea prevederilor legale.

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase continuă cercetările în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunile de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, braconaj în modalitatea tentativei de a practica vânătoarea fără a avea eliberată autorizație de vânătoare de către gestionarul fondului, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

1 comentariu

  • ….oare chiar nu știe cum merg treburile la noi??? 🤔

    Totuși, un mic bravo pt Poliție, au salvat niște căprioare. 🙏

    22
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.