Actualitate

Acțiune a Poliției în cel mai nou centru comercial din Bistrița, B1 Shopping

În această perioadă, polițiștii desfășoară acțiuni de prevenire, care vizează administratorii de societăți comerciale, personalul de pază și vânzătorii. Polițiștii au în vedere în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă atât administratorii de societăți comerciale, cât și angajații acestora, deoarece afluxul de cumpărători va crește semnificativ în această perioadă și printre cei cu bani în buzunar vor fi și hoți care să profite de neatenția lor.

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au discutat în această săptămână cu administratorii societăților comerciale și le-au atras atenția asupra principalelor prevederi legale în ceea ce privește responsabilitățile care le revin pentru protejarea magazinului. De asemenea, le-au făcut câteva recomandări legate de manipularea și păstrarea sumelor mari de bani sau de supravegherea caselor de marcat, precum și a bunurilor din magazin.

Activitățile de informare au fost dublate de cele de control realizate de polițiștii din cadrul Compartimentului Sisteme de Securitate, care au vizat verificarea respectării prevederile legale privind organizarea pazei umane, dotarea cu sisteme de securitate și legalitatea instalării acestora, modul de realizare a transportului de valori precum și alte prevederi legale pe acest domeniu.

De la începutul lunii decembrie, polițiștii din cadrul acestui compartiment au aplicat 27 de sancțiuni contravenționale în valoare de 24.400 lei, conform Legii 333/ 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor și HG 301/ 2012, informează IPJ Bistrița-Năsăud.

 

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.