Actualitate

Acțiuni în sistem integrat ale polițiștilor și jandarmilor

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii continuă acțiunile preventive, în sistem integrat, împreună cu jandarmi, reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog și Poliției Locale Bistrița, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Astfel, polițiștii de la Prevenirea Criminalității, împreună cu cei de la Biroul Siguranță Școlară, Rutieră și Ordine Publică, precum și reprezentanți ai Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Bistrița-Năsăud și jandarmi, desfășoară activități preventive, în puncte de informare, organizate în zone cu aflux mare de populație, târguri, parcuri, ștranduri, stațiunea Figa.

Totodată, vor fi desfășurate activități de informare și prevenire în zona unor terase, cluburi și discoteci, unde polițiștii își propun să interacționeze în special cu tinerii, în scopul prevenirii victimizării acestora, dar și a conștientizării cu privire la riscurile și consecințele consumului de alcool și substanțe psihoactive. În cadrul acestor activități, vor fi folosiți ochelarii care simulează starea dată de consumul de alcool și droguri.

În ceea ce privește latura de combatere, în acest sfârșit de săptămână, polițiștii de la structurile de Rutieră și Ordine Publică intensifică controalele în trafic și testările cu aparatele etilotest și Drug Test, pentru depistarea celor conduc sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive și pun în pericol siguranța traficului rutier.

Totodată, polițiștii din mediul rural vor acţiona pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică și vor pune accent pe prevenirea accidentelor rutiere, a infracțiunilor stradale, comise cu violență, precum și a furturilor.

Jandarmii bistrițeni vor asigura măsurile de ordine publică la mănăstirea din localitatea Strâmba, unde duminică va fi sărbătorit hramul de vară al lăcașului de cult, ceea ce presupune prezența unui număr important de credincioși. Slujba din Duminica Tuturor Sfinților va fi oficiată de IPS Andrei – Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

De asemenea, jandarmii vor fi prezenți alături de polițiști și specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bistrița-Năsăud în mijlocul cetățenilor aflați în zonele turistice aglomerate și târgurile organizate pe raza județului precum și în centrele comerciale, cluburile și discotecile din municipiul Bistrița. Totodată, vor fi organizate puncte de informare unde vor fi desfășurate o serie de activități specifice de prevenire privind petrecerea vacanței în condiții de siguranță, precum și oferirea de informații cu privire la efectele consumului de alcool și droguri.

În această perioadă vor fi constituite și subunităţi de intervenţie care să intervină pentru soluţionarea unor situaţii deosebite ce pot apărea pe timpul executării misiunilor sau a celor semnalate de către cetățeni.

Jandarmii montani din Rodna, Piatra Fântânele și Colibița vor fi prezenți în zonele de agrement și pe traseele turistice adiacente, unde vor acționa pentru informarea și îndrumarea turiștilor, dar și pentru sprijinul acestora în cazul producerii unor incidente nedorite.

Odată cu dechiderea sezonului estival, jandarmii din cadrul Plutonului Beclean vor acționa alături de polițiști și în zona de agrement Băile Figa, informează Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

Sursă foto: IPJ BN

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.