Actualitate

Acțiuni în sistem integrat, de Crăciun. Ce sancțiuni au dat polițiștii bistrițeni

În perioada 24-25 decembrie, polițiștii din județul Bistrița-Năsăud au desfășurat acțiuni în sistem integrat. Totodată, pentru siguranța pe drumurile publice, polițiștii structurilor rutiere au desfășurat acțiuni preventive pentru a-i determina pe toți participanții la trafic să nu se abată de la respectarea regulilor rutiere, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

În această perioadă, o atenție deosebită a fost acordată depistării celor care conduc sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive, iar în cadrul acțiunilor desfășurate în această eprioadă 66 de conducători auto au fost testați cu aparatele etilotest sau drugtest.

În cadrul acțiunilor punctuale desfășurate, au fost efectuate verificări în trafic, fiind oprite pentru control 170 de autovehicule și legitimate aproape 250 de persoane.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 75 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 27.380 de lei, iar ca măsură complementară a fost dispusă reținerea a 18 permise de conducere.

Totodată, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, dar și prevenirea și combaterea consumului de stupefiante, au fost efectuate verificări în incinta unor localuri publice.

La acțiuni au participat polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bistrița, polițiilor orașelor Beclean, Năsăud și Sângeorz-Băi, ai secțiilor de poliție rurală, dar și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

În 25 decembrie, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 48 de ani și a unui tânăr de 20 de ani, ambii din Teaca, cercetați pentru comiterea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, violență în familie  și violare de domiciliu. Totodată, împotriva celor doi, polițiștii au emis ordine de protecție provizorii. Cei doi, în timp ce se aflau pe o stradă din  Teaca, l-ar fi agresat fizic pe un bărbat de 34 de ani, din aceeași localitate, fratele bărbatului de 48 de ani. La fața locului, cei doi au fost sancționați contravențional de polițiști, pentru nerespectarea Legii 61/1991, cu amendă în cuantum de 1.000 de lei fiecare fiind, totodată, întocmit dosar penal. În urma probelor administrate în cauză, cei doi au fost reținuți de polițiști, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.

În 25 decembrie, un bărbat de 29 de ani din Dobric, a condus un autoturism pe raza localității de domiciliu, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a fost depistat și oprit pentru control, iar în urma testării cu aparatul etilotest valoarea indicată a fost 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.               

La Sângeorz-Băi, polițiștii au constatat faptul că un autoturism a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un peretele unui imobil, iar conducătorul autoturismului a plecat de la fața locului. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că autoturismul a fost condus de un tânăr de 27 de ani, din oraș, care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Acesta a fost depistat și testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, polițiștii au mai stabilit că autoturismul condus este proprietatea unei femei din Maieru și se afla în posesia unui bărbat din Sângeorz-Băi. Tânărul de 27 de ani ar fi sustras cheia autoturismul, pe care l-ar fi condus pe raza orașului, până la producerea accidentului.

În seara de 25 decembrie, un bărbat de 42 de ani din Bistrița Bârgăului, în timp ce conducea un  autoturism pe Drumul Județean 172D, pe direcția Colibița-Bistrița Bârgăului, a acroșat un alt autoturism însă, din fericire, nu au fost înregistrate victime. În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul indicat în cazul conducătorului auto de 42 de ani a fost 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS