Actualitate Recomandări

Prioritatea în sens giratoriu, cauza unui nou accident petrecut la Bistrița

Două mașini conduse de femei au fost implicate în a doua zi de Crăciun într-un accident rutier petrecut pe Bulevardul Independenței din Bistrița, în zona sensului giratoriu de la Cap de Bou.

Potrivit unor martori, un autoturism cu numere de Sibiu în care afla o femeie și trei copii nu a acordat prioritate unei mașini înmatriculată în Bistrița-Năsăud, condusă de o altă doamnă.

În urma impactului, ambele autoturisme au fost avariate, însă nimeni nu a pățit nimic.

În Bistrița sunt numeroase sensuri giratorii mici. Majoritatea au fost amenajate în timpul fostei administrații PSD.

8 comentarii

 • Fără a fi perfecte , sensurile giratorii sunt cele mai fiabile ”reglementări” de prioritate posibile în intersecții, dar din păcate a căror ”sens” de aplicare este neînțeles de mulți.
  Ele permit circulația în mod permanent prin intersecție a unor vehicule, fără timpi morți, ca în cazul semaforului.
  Dificultatea vine – oarecum – când în sensul giratoriu se circulă pe mai multe (2+) benzi pe sens de mers.
  N-am văzut ca organele cu atribuțiuni să-și facă o preocupare din a explica, inclusiv pe planșa ori filmulețe video , etc. – ”secretul” unei circulații corecte în astfel de situații.
  Dacă însă este de dat amenzi, pare ușor: s-au ciocnit doi, unul este de vină, – la alegerea organului.

  47
  1
 • Sunt multi in oras care circula dupa cum cred ei. Are prioritate cel care defapt ar trebui sa acorde prioritatea. Depasiri pe linie continua ca el se grabeste… multi birjari se dau prin oras.

 • Problema in sensurile giratorii este ca unii conducatori auto chiar daca urmeaza sa vireze la stanga in sens NU SEMNALIZEAZA intentia schimbarii de mers.
  De multe ori astepti in sens si te bagi inante crezind ca cel din partea opusa va merge si el inainte dar te trezesti ca vireaza inspre tine si gata accidentul. Evident ca, tot tu esti cel de vina pentru neacordare de prioritate si nu soferul care nu a avut bunul simt si nici respect fata de ceilalti soferi sa semnalizeze.
  Mai este o categorie de soferi tupeisti care se incadreaza pe banda dreapta inainte de sensul giratoriu, banda care este marcata „obligatoriu la dreapta” dar ei cu tupeu merg inainte sau chiar la stanga in sens. Chiar daca in acel sens nu exista 2 benzi de circulatie ei forteaza intrarea/iesirea in sens. Asa se intampla frecvent in sensul de pe strada Libertatii cu strada Petru Maior.
  Deci accidentele in sensuri au loc datoria lipsei bunului simt si respectului fata de ceilalti conducatori auto.

  • Odata ce o masina circula in sens catre tine, trebuie oprit, nu ai voie sa intri pe el in sens. Primul care intra in sens are prioritate! Semnalizarea se face la iesire!!!!!!

   2
   2
 • Masinile sunt de doua feluri. Masini lovite si masini care urmeaza sa fie lovite.Accidentele in sensuri se datoreaza lipsei de orientare, intelegere , reactie si a incapacitatilor intelectuale de a conduce un vehicol deoarece baietii si fetele nu se pricep la sofat.
  Cand nu le ai, nu merge cum credeti voi.

  4
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.