Actualitate

Activităţi foarte interesante pentru copii la Clubul ”Zbor” ce va funcţiona în Subcetate

Ateliere handmade, jocuri interactive, întâlniri cu specialişti, proiecţii, dezbateri, acţiuni de voluntariat, tehnici de relaxare dinamică, joc de rol, teatru, muzică şi mişcare, activităţi outdoor, drumeţii, vizite şi excursii. Toate îi aşteaptă pe copiii din cartierul Subcetate din Bistriţa în Clubul „Zbor” care se deschide pentru ei în fiecare zi de miercuri, între orele 16.30-18.30 la Centrul afterschool de pe strada Busuiocului la numărul 8.

Asociaţia „Aripi de Copil” este cea care va organiza toate aceste activităţi interesante pentru copiii din cartier. Proiectul este coordonat de Florina Narcisa Vlaşin, Ionela şi Cosmin Candale şi se desfăşoară în parteneriat cu Primăria Bistriţa şi Child Wings Germania, având drept colaborator Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” Bistriţa-Năsăud.

Pentru înscrieri sunaţi la numărul de telefon 0747 085 909.

Primăria Bistriţa a deschis un after school în cartierul Subcetate pentru copiii din ciclul primar. Supravegheaţi de cadre didactice, aceştia vor putea să îşi facă temele şi să aprofundeze cunoştinţe la anumite materii, cum ar fi matematica sau limba română.

Nicolae Chirleşan, director în cadrul Primăriei Bistriţa, responsabil de implementarea acestui program, a declarat pentru Timp Online că s-au înscris deja 30 de cadre didactice voluntare.

„Avem 30 de cadre didactice voluntare care vor veni aici în fiecare după-amiază, fireşte că prin rotaţie.after-school-3 Aici, copiii îşi vor putea face temele, dar vor face şi meditaţii, la matematică, la limba română. Ne adresăm în special copiilor de ciclu primar, din clasa pregătitoare până în clasa a IV-a. Pentru ca acest centru să funcţioneze în condiţii bune putem înscrie între 50 şi 60 de copii. Trei cadre didactice pot face activităţi deodată cu grupe de până în 20 de copii, atât sunt sălile de mari. Intenţionăm să le dăm copiilor şi o masă caldă însă trebuie să găsim mai întâi formula legală”, a spus Nicolae Chirleşan.

afis-subcetate-afterschoolFrecventarea after school este gratuită, iar programul va fi după ora 15.00 şi va dura cel puţin de 2 ore. „Copiii nu trebuie să fie neapărat din familii sărace. Nu e un criteriu acesta, dar ne bucurăm dacă vin şi ei. Noi vrem să ajutăm. Cei mai mari beneficiari ai acestei soluţii sunt părinţii care au un program de lucru prelungit, iar copiii rămân nesupravegheaţi”, a spus Chirleşan.

Pentru înscrierea copiilor la after school e nevoie de un contract de şcolarizare între Primăria Bistriţa şi părinţii copiilor. Acesta poate fi semnat la sediul Serviciului de Educaţie-Turism al Primăriei Bistriţa de pe strada Nicolae Titulescu la numărul 3, persoană de contact Teodora Luci. Părinţii trebuie să aducă o copie după certificatul de naştere al copilului şi o adeverinţă de la şcoală. De asemenea, trebuie să fie însoţiţi de copil.

Festivitatea de deschidere

Miercuri, 9 noiembrie, a avut loc ceremonia de deschidere a Clubului „Zbor” într-un spaţiu pus la dispoziţie de Primăria Bistriţa cu titlu gratuit, în cartierul Subcetate.

Începând din data de 24 octombrie, Primăria Bistriţa în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al judeţului Bistriţa-Năsăud a început programul „After school” care se adresează copiilor din ciclul primar. Programul îşi propune să desfăşoare activităţi de pregătire pentru şcoală şi pentru societate, activităţi de recreere şi de petrecere a timpului liber, care sunt destinate în special copiilor din cartierul Subcetate, dar şi celorlalţi copii din Bistriţa.

Evenimentul a debutat cu o interpretare la vioară realizată de Ionuţ Bungărdean, care a încântat audienţa cu un fragment de muzică clasică. Prezentarea clubului a fost realizată de Florina Narcisa Vlașin, care a menţionat că activităţile ce se vor desfăşura se vor plia pe evenimentele organizate de Asociaţia „Aripi de copil”. Dintre proiectele în desfăşurare au fost menţionate: „Valiza cu rechizite”, spectacolul de Moş Nicolae „Suflet pentru suflet” care va avea loc pe 6 decembrie la Palatul Culturii, „Aripi de poveste” organizat la Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc”, „Fii ajutorul lui Moş Crăciun”, „Deschide-ţi inima”.

Cu privire la Clubul „Zbor”, Florina a declarat: „Vrem să fie un club în care să ne simţim veseli, puternici, deosebiţi, liberi, capabili să încercăm să construim şi să vedem ce iese.” De menţionat este faptul că acest club nu este un after-school unde copiii vor aprofunda materiile studiate la şcoală, ci mai degrabă un program de dezvoltare personală. Ca activităţi în cadrul proiectului, pot fi menţionate: ateliere creative folosind materiale şi tehnici variate, jocuri, exerciţii de relaxare, conştientizare şi echilibrare – mindfulness, folosirea activităţilor creative şi drumeţiilor în natură pentru dezvoltarea sentimentelor de solidaritate, înţelegere, acceptare, afecţiune, cooperare, descoperirea însuşirilor deosebite ale fiinţei umane prin dezvoltarea simţurilor fizice şi emoţionale, implicarea în proiectele umanitar-sociale „Aripi de copil”, tehnici de relaxare dinamică, teatru, experimentarea şi cultivarea emoţiilor pozitive în relaţia de familie şi cu membrii comunităţii.

Printre cei prezenţi la eveniment au fost: Teodora Lutsch – coordonator al Serviciului Educaţie, Turism din cadrul Primăriei Bistriţa, Rodica Bădăluţă – bibliotecar la secţia împrumut carte pentru copii, reprezentant al Bibliotecii Judeţene „George Coşbuc”, profesoara de limba şi literatura română de la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” Aurelia Hîruţa, Cornelia Danciu – membru fondator al Asociaţiei „Aripi de copil” cadre didactice de la şcolile gimnaziale din oraş, elevi, voluntari.

Iulia Candale, preşedinta Asociaţiei „Aripi de copil”, a mulţumit partenerilor, copiilor care se implică în activităţile organizate, menţionând că scopul lor este de a „destinde viaţa”. Teodora Lutsch a lăudat iniţiativa de a se organiza acest club şi a urat succes mai departe în acest proiect, apreciind numărul mare de copii prezenţi la eveniment.

Profesoara Aurelia Hîruţa a povestit cu mare bucurie despre activităţile derulate de asociaţie, la care a luat parte, amintind excursia din Bucovina organizată de Asociaţia „Aripi de copil” pentru copiii nevoiaşi. Aceasta a mărturisit totodată: „Era magic tot ce se întâmpla acolo. Ajungeam la un obiectiv şi, dintr-o dată, vraja iar începea”. A dezvăluit copiilor prezenţi că pot deveni magicieni dacă vor să fie voluntari şi pentru copii mai mici decât ei. Totodată, i-a felicitat pe cei implicaţi în activitatea asociaţiei şi le-a urat, de asemenea, mult succes.

Momentul s-a încheiat rotund, cu acordurile unei sonate la vioară interpretată de Ionuţ Bungărdean.

Ionela Candale a precizat că întâlnirile din cadrul clubului „Zbor” vor avea loc în fiecare miercuri, în intervalul orar 16.30 – 18.30, iar activităţile vor fi organizate de Florina Narcisa Vlasim.

A consemnat Florina-Nicoleta Vlonga, reporter de liceu

1-club-zbor 2-club-zbor 3-club-zbor 4-club-zbor

1 comentariu

  • Cu tot respectul domnule inginer..dar asfaltati drumul acolo..e balta faceti un efort si d voastra ca reprezentant al primariei .la fel cum fac dascalii.in rest doamne ajuta pt initiativa

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS