Cultură

Ada Milea şi Magda Puskas vin la ”Festivalul cântecelor de munte” de la Colibiţa

În 19 şi 20 iulie are loc la Cabana Sculptor din Colibiţa prima ediţie a ”Festivalului cântecelor de munte”, un eveniment dedicat iubitorilor muzicii folk şi turismului montan. În cele două seri ale festivalului vor cânta, printre alţii, Ada Milea & Bobo Burlăcianu, Magda Puskas & prietenii, Bobo Burlăcianu, Cristi Rigman, Maria Gheorghiu, Puiu Cazan şi Vasile Bancea.

În prima seară a festivalului, vineri 19 iulie de la ora 19.00, vor cânta Răzvan Krivach & Punct Rom, Magda Puskas & prietenii, Ada Milea & Bobo Burlăcianu (foto), Cristi Rigman.

Sâmbătă 20 iulie, de la aceeaşi oră, 19.00, sunt programate recitaluri susţinute de Puiu Cazan, Vasile Bancea & Sorin Borzos, Ionuţ Mangu, Ioan Onişor, Roxana Zăpârţan, Maria Gheorghiu.

Festivalul se va desfăşura la Cabana Sculptor din Colibiţa, situată pe malul lacului.

afis festivalul cantecelor de munte

8 comentarii

  • Tin minte ca in 2012 ( 31 august – 2 septembrie ), si in acelasi loc, s-a organizat prima editie a unui minifestival de folk, suficient de nereusit pentru a fi continuat. Se numea Colibita folk-fest si s-a desfasurat tot la Zanu’ Muntilor sub patronajul cavalerului Florin Sasarman. Afisul, prezentat mai sus, ne dezvaluie ca pentru cel de-acum e doar prima editie. Daca e vorba de acelasi maraton muzical, doar cu o alta palarie, rezulta ca anul trecut a fost doar turul preliminar si, contrar asteptarilor, s-au calificat fiindca si-au dorit mai mult victoria decat spectatorii.

  • Recunosc ca n-am fost anul trecut, foarte probabil n-am sa merg nici anul asta, dar nu pot sa-mi imaginez o manifestere organizata de Florin Sasarman care sa nu fie o reusita. Omul asta transpira sensibilitate prin toti porii. Cat despre afis, numai prezenta Mariei Gheorghiu e suficienta spre a satisface pe iubitorii folkului .Privitor la cabana Sculptor, am fost o singura data, nu era niciun eveniment, mi-au placut amfitrionii, te simteai ca intr-o familie largita.

  • Am fost anul trecut la Colibita Folk Fest. Acesta, al cantecelor de munte, nu e continuatorul celui de anul trecut. Continuatorul celui de anul trecut va fi in luna august. Anul trecut nu a fost o nereusita si, pentru o prima editie, cu un anumit specific, a fost destul de bine si merita sa fie continuat. Anul trecut au fost suficienti spectator si iubitori de natura.Pentru Calin, cunoscator al folkului, inca din ani ’70, artistii de anul trecut au cantat folk iar ai face „betivi” atat pe artistii participant cat si pe toti spectatorii inseamna ca dumneata ai „o problema” sau te-ai considerat asa ori, intradevar nu ai de a face cu fenomenul. Ca artisti a fost, printre altii, Magda Puskas ( din Cenaclul Flacara inca din 1982 si a interpretat multe cantece folk de ale ei cat si de ale unor care nu mai sunt printre noi sau nu mai canta) si cu un moment Maria Tanase si Edit Piaf. A mai fost Florin Sasarman care numai betiv si cantautor de pahar nu e. A mai fost Razvan Krivaci – finalist Eurovison si castigator Cerbul de aur; Ioan Onisor si Ionut Mangu- castigatori ai multor festivaluri de muzica folk. Dintre acestia eu nu am vazut ca niciunul sa fi fost beat sau baut! Nu e frumos ca sa acuzi pe toata lumea la gramada. Te rog sa argumentezi spunandu-ne care cantece nu au fost folk, cine le-a cantat si ce cantece ar fi trebuit sa se cante, cine ar mai fi trebuit invitat, care este folkul de calitate si ce intelegi dumneata prin muzica de calitate.

  • Muzica folk a fost si ramane o incantare pentru orice varsta, numai ca tipetele lui Ada Milea ii sperie pe toti „iubitorii de natura”(ca sa-l citez pe cozleanu) care vin sa asculte o muzica in ton cu natura din Colibita. Poate nu avem o cultura muzicala care sa ne permita sa deslusim frumosul din tipetele Adei, dar oricum, vom ocoli Colibita, cu parere de rau pentru ceilalti artisti.

  • Ada Milea e un fenomen. O iubim nu doar pentru ca-i bistriteanca de-a noastra, ci din acelasi mativ pentru care o iubesc milioane de romani. Are acel CEVA pe care putin artisti il au, pe care unii nu-l percep, nu-l apreciaza. E dreptul lor, cum si noi avem dreptul de-a o aprecia si de-a ne bucura de revarsarea de „NEBUNIE” care „VINDECA”, poate mai multa lume decat mama ei, respecte !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS