Actualitate

Licitație pentru noul operator de salubritate. Componența comisiei de evaluare a ofertelor

ACTUALIZARE A avut loc ședința Adunării Generale a ADI Deșeuri în cadrul căreia s-a aprobat cu 59 de voturi pentru și unul împotrivă documentația de atribuire privind delegarea prin concesiune a serviciului public de salubrizare respectiv activitatea de colectare, transport, depozitare și transfer al deșeurilor municipale, inclusiv deșeuri periculoase din deșeuri menajere și managementul Stațiilor de Transfer și al Centrelor de Colectare din județul Bistrița-Năsăud.

Tot în cadrul ședinței AGA ADI Deșeuri a fost aprobată și componența comisiei de evaluare a ofertelor în cadrul procedurii de atribuire mai sus menționată.

Comisia de evaluare este formată din reprezentanți ai:

Consiliului Județean Bistrița-Năsăud: Florin Grigore Moldovan-Administratorul Public al Județului; Iulia Beican- consilier juridic superior din cadrul compartimentului Birou achiziţii publice, contracte; Borșa Luminița- Consilier superior din cadrul compartimentului mediu, utilităţi publice, management deşeuri; Crina Borș- director la Direcţia Administraţie Locală. Membri de rezervă: Sălăgean Codruța- Consilier la Compartimentul mediu , investiții, Moldovan Andreea – Consilier birou achiziții publice, urmărire

Primăriei Municipiului Bistrița: Filipoi Leontin – cons șef serviciu achizitii primăria Bistrița, Grecu Elena – consilier serviciu achiziții primăria Bistrița. Membri de rezervă: Vîrjan Cornelia – inspector serviciu achiziții primăria Bistrița, Silași Dorin – consilier serviciu achiziții primăria Bistrița

Primăriei Orașului Năsăud: -Catarig Septimiu –compartiment achiziții publice. Membru de rezervă: Stoian Gheorghe Ladislau – șef compartiment Financiar contabil

Primăriei Orașului Beclean: Belciug Aurel- consilier superior primăria Beclean. Membru de rezervă: Toth Ștefan- inspector superior primăria Beclean

Primăriei Orașului Sîngeorz-Băi: Traian Ogâgău- primar al orașului Sângeorz-Băi. Membru de rezervă: Traian Șorecău- secretar al primăriei Sîngeorz-Băi

Reprezentanți ai comunelor:

Romeo Florian – primar al comunei Lechința. Membru de rezervă: Doru Crișan- primar al comunei Prundu Bârgăului

Gheorghe Bălăjan –primar al comunei Dumitra. Membru de rezervă: Ioan Monița- primar al comunei Romuli

Sorin Mititean- primar al comunei Șieu Măgheruș. Membru de rezervă: Ioan Mureșan- primar al comunei Nușeni

Reprezentanți ai aparatului tehnic al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, membrii în comisia de coordonare și supervizare: Petrar Nicoleta Maria- Consilier Juridic, Hașca Anastasia –Inspector de mediu, Filip Raluca-consilier. Membri de rezervă: Baciu Otilia-contabil, Cocos Alexandru-inspector de mediu.

Dintre membrii comisiei de evaluare s-a desemnat președinte al comisiei Petrar Nicoleta din cadrul aparatului tehnic al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud.

ȘTIREA INIȚIALĂ Consiliul Județean și consiliile locale din întreg județul se întrunesc în şedinţă de îndată pentru a aviza documentaţia de atribuire, prin licitaţie publică, a contractului de delegare a gestiunii prin concesiune de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru gestionarea integrată a deşeurilor municipale în judeţul Bistriţa-Năsăud a serviciului public de salubrizare respectiv “Activitatea de colectare, transport, depozitare şi transfer al deşeurilor municipale, inclusiv fracţii colectate separat şi managementul Staţiilor de Transfer și al Centrelor de Colectare din județul Bistrița-Năsăud”.

Mai exact, municipalitatea avizează documentația pentru licitația privind concesionarea de către ADI Deșeuri a serviciului de colectare și transport deșeuri la groapa de la Tărpiu, prestat acum de Supercom în baza unui contract de achiziție publică. Reprezentantul Primăriei va vota în ADI Deșeuri, la fel cum o vor face și cei ai celorlalte UAT-uri, documentațai respectivă, ulterior urmând să fie demarate procedurile de licitație pe SEAP.

În Consiliul Local Bistrița proiectul de avizare a documentației a fost respins, înregistrându-se 12 voturi pentru, unul împotrivă și trei abțineri (erau necesare 14 voturi favorabile).

AICI Caiet de sarcini al serviciului

AICI Strategie de contractare

În noiembrie, ADI Deșeuri a aprobat prelungirea cu trei luni a contractului de achiziție publică încheiat cu SC Supercom SA București, deoarece acesta exprira și licitația pentru noul operator nu a avut loc. ADI Deșeuri a motivat necesitatea prelungirii contractului în scopul asigurării continuităţii serviciului de salubrizare în judeţul Bistriţa-Năsăud, justificat de faptul că până la acestă dată nefiind publicate Normele de aplicare ale Legii Nr. 100/2016 privind concesiunile de lucrări şi concesiunile de servicii, aparatul tehnic al Asociaţiei s-a aflat în imposibilitatea finalizării şi desfăşurării procedurii de atribuire a contractului de concesiune a serviciului către un nou operator.

SC Retim Ecologic Service SA Timișoara a câștigat inițial contestația depusă la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) împotriva ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud privind atribuirea prin negociere directă fără publicare prealabilă a contractului de colectare și transport al deșeurilor către firma Supercom București. CNSC a decis anularea întregii proceduri de negociere fără publicarea unui anunț. În schimb, la Curtea de Apel Cluj, câștig de cauză au avut ADI Deșeuri și Supercom, instanța respingând contestația formulată de Retim. Decizia este definitivă: ”Admite plângerile declarate de S SA şi ADIGIM în jud. B-N împotriva Deciziei CNSC nr. 1743 din 12.10.2016 pronunţată în dosarul nr. 152 al CNSC pe care o modifică în tot în sensul că respinge contestaţia formulată de RES SA ca introdusă de o persoană lipsită de interes. Respinge plângerea formulată de RES SA împotriva aceleiaşi decizii. Decizia este definitivă”.

Firma Supercom din București a câştigat, prin negociere directă, contractul pe durată determinată pentru serviciul de salubrizare din judeţ pe care nu l-a mai asigurat Vitalia întrucât a pierdut licenţa de la ANRSC și a început din 5 septembrie activitatea de colectare și transport în Bistrița-Năsăud. Contractul are valabilitate de trei luni, dar poate fi prelungit până la desemnarea unui nou operator prin licitaţie publică prin SEAP, însă procedura poate dura până la un an şi jumătate.

Persoanele fizice şi asociaţiile de locatari în mediul urban plătesc 9,9 lei/persoană/lună (faţă de 6,82 de lei cât a perceput Vitalia, creşterea fiind de 45%). La ţară, persoanele fizice plătesc 3 lei/persoană/ lună, faţă de 2,95 de lei cât a încasat vechiul operator. În ce priveşte agenţii economici şi instituţii publice creşterea este de la 307 lei/tonă la 348 de lei/tonă, creşterea fiind de 13%.

O comisie formată din reprezentanţi ai ADI Deşeuri, CJ (prin administratorul public Florin Moldovan), primăriilor din Bistriţa, Beclean, Năsăud, Sîngeorz-Băi, Lechinţa, Nuşeni şi Romuli a decis că oferta Supercom este cea mai avantajoasă. Toate consiliile locale și CJ au aprobat semnarea contractului cu Supercom, apoi AGA ADI Deșeuri a validat acest lucru.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS