Social

ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, acțiuni pentru o colectare selectivă mai bună

ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud a început seria de acțiuni pentru îmbunătățirea colectării selective a deșeurilor reciclabile la nivelul județului.

Șeful ADI Deșeuri, Cristian Niculae, a precizat:

”Dorim să îmbunătățim în permanență gestionarea deșeurilor pentru a avea un județ mai curat, pentru devierea de la depozitarea pe groapă a unei cantități cât mai mari de deșeuri și creșterea procentului de deșeuri reciclabile valorificabile.

Începem anul printr-o serie de acțiuni care să ajute cetățenii să colecteze selectiv mai bine:

Am tipărit și am trimis către toate primăriile din județ 92.000 de calendare cu programul de colectare, pentru zonele de case, aferent anului 2024, pentru a fi distribuite cetățenilor; În Municipiul Bistrița și localitățile componente, aceste calendare vor fi distribuite de către inspectorii Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud și Supercom SA;

S-a început distribuția de pubele verzi în tot județul Bistrița-Năsăud. În orașele și comunele din județ această activitate este coordonată de primării, iar în Municipiul Bistrița și în localitățile componente distribuirea pubelelor verzi este coordonată de operatorul de salubritate Supercom;

Inspectorii Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud vor continua verificarea recipienților de colectare a deșeurilor reciclabile și menajere de la populație conform programului ”colectare de la poarta casei”;

Vom derula și în 2024 campanii de colectare a deșeurilor voluminoase și vegetale – 6 campanii de colectare a deșeurilor voluminoase în mediul urban și 4 campanii de colectare a deșeurilor voluminoase în mediul rural, precum și 2 campanii de colectare a deșeurilor vegetale.

Sunt deschise cele 5 centre de colectare a deșeurilor din județ, unde cetățenii pot preda gratuit, prin aport voluntar, deșeuri electrocasnice și deșeuri provenite din construcții și demolări (gratuit în limita a 200 kg / an / gospodărie)

Vom continua și în 2024 concursul ”Reciclezi pentru viitorul tău!” în alte 20 de școli din județ;

Vă reamintim că banii obținuți din valorificarea deșeurilor reciclabile se întorc în comunitățile din județul nostru pentru a acoperi o parte din costurile serviciilor de salubritate. În plus, copiii noștri se vor bucura de un viitor mai sănătos, de o natură frumoasă și curată, nepoluată de deșeuri”.

8 comentarii

  • Nu prea sunt bune toate … în cazul meu, cam la două luni adun o jumătate de sac verde (și „folosesc” mult mai multă sticlă decât vecinii mei), dar în câteva luni cam toate ambalajele de sticlă vor intra în programul de reciclare și vor fi duse la aparatele magazinelor, deci pubela va rămâne goală.
   Cu alte cuvinte, o nouă campanie „gândită” cu partea de jos și care ne costă ceva bănuți. Iar cu acești bănuți s-ar fi putut face alte lucruri utile.

   9
   3
 • Mocicosii din BN au toate conditiile, si. de aceea sa se instaleze cat mai multe camere de supraveghere pe capetele satelor si in general pe ulitele care duc la vale. Cunosc foarte bine cum arunca Mocicosii tot ce le pricopseste
  prin ocol. De regula cam vinerea seara si sambata dimineata se organizeaza astfel de fapte. Raman pe mai departe amenzile mari si confiscarea mijloace lor de transport care insa nu se face desi avem legislatie.

  10
  6
 • Concepția și planurile sunt foarte bune. Punerea în practică lasă de dorit.
  Exemplu concret (poate sunt și altele identice în oraș): La punctul de colectare de la Romtelecom (Mihai
  Eminescu în spate la Dorna Medical) containerele pentru plastic-metal și cel de hârtie-carton sunt pline din 30 decembrie, dar nu le golește nimeni.

 • Da, au distribuit 92 de mii de calendare… voi ati vazut bătaia de joc, cum a aruncat marius de la adi atatia bani la.gunoi? A aprobat o poza mărită incredibil de mult pe a4 de nu se vede nimic clar. Adică dacă erau 10 hârtii de le.folosea el.ca ciornă, inteleg, dar aproape 100 de mii.de colo a4…
  Sa îmbunătățească prin desfiintarea contractului cu supercom, care sunt ca un dorel chemat sa puna faianță. Neprofesioniști si nesimtiti atat cei de pe masini cât si cei de la sediu.
  Arunca nuvelele, capacele, nu le golesc complet, fura din proprietatea cetățeanului, etc etc
  Ne trebuie un regim autoritar sa devenim civilizați.

 • Cel mai harnic, priceput si iubitor de Mediu curat este actualul director ADI deseuri domnul Cristian Marius. Niculae un om cu care am colaborat foarte bine si cand a fost comisar sef la Garda de Mediu. La Multi Ani domnule director.

  1
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.