Actualitate

ADI Deșeuri va dota 10 școli cu infrastructură de colectare a deșeurilor pe patru fracții

Zece școli din județ vor fi dotate cu infrastructură de colectare a deșeurilor pe patru fracții în fiecare sală de curs și patru containere a câte 1100 de litri care vor fi amplasate în curtea școlii pentru ca elevii să aibă posibilitatea să colecteze separat deșeurile.

Anunțul a fost făcut de Cristian Niculae, directorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Municipale în județul Bistrița-Năsăud, în ședința Colegiului prefectural de miercuri unde a spus că acest lucru este posibil datorită unui parteneriat pe care ADI Deșeuri l-a semnat cu firma TeraSteel.

“Din acest an, avem un nou partener, TeraSteel, care a văzut ce am făcut și a venit alături de noi. Firma va sponsoriza campania de informare și conștientizare cu o sumă consistentă. Am decis ca, în acest an, în luna septembrie, să dotăm 10 școli cu pubele în patru culori pentru colectarea pe patru fracții în fiecare sală de curs și cu câte 4 containere a câte 1100 de litri în curtea școlii pentru ca elevii care sunt antrenați în concursul Reciclezi pentru viiorul tău! să aibă posibilitatea să colecteze separat în mod corect și corespunzător. Îmi doresc să găsesc soluții să implementăm acest proiect în toate școlile județului. Valoarea lui se ridică la peste un milion de lei. Dacă găsesc fonduri guvernamentale sau europene, voi încerca să le accesez. Deocamdată, 10 școli vor primi, în acest an, în luna septembrie, această infrastructură de colectare”, a spus Cristian Niculae.

Anul acesta, concursul ”Reciclezi pentru viitorul tău!” a ajuns la ediția a 5-a fiind derulat deja în 40 de școli. În primele 4 ediții s-au colectat 172 de tone de deșeuri reciclabile, în medie 4,3 de tone în fiecare școală.

Ediția din acest an se va încheia în luna mai a.c., urmând să fie premiați copiii care au adunat cele mai mari cantități de deșeuri din comunele Cetate, Chiuza, Dumitrița, Leșu, Lunca Ilvei, Milaș, Monor, Sânmihaiu de Câmpie, Poiana Ilvei și Șieuț.

2 comentarii

 • NU MAI ÎNVĂȚAȚI COPIII SĂ FIE MINCINOȘI!!! Prin sistemul actual de premiere câștigă cei care „adună” TONE de deșeuri!!! E imposibil pt un copil să facă asta, o familie normală nu adună tone de deșeuri într-un an! Astfel, câștigă cineva a cărui părinte aduce cu camionul deșeuri adunate de altcineva, iar copilul „câștigător” devine, fără să vrea, un mincinos!
  Stimulați creativitatea, premiați cea mai bună idee de reciclare/reutilizare reciclabile. Sau cea mai bună idee despre cum poate fi oprită/încetinită poluarea!!!

  16
  4
 • Cu 4 ani in urma am trimis un e-mail acestui domn adică domnului Cristian Nicolaie cu privire la punctul termic nr.1 strada Lalelelor și cu groapa de gunoi lângă spațiul de joacă recent renovat de primăria Bistrița , ! Promisiuni deșarte înainte de alegeri !

  5
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.