Actualitate

Administratorul public să se ocupe de cositul ierbii din oraș și să lase politica, au cerut consilierii locali

Administratorul public al orașului să nu mai intervină în ședințele Consiliului Local pentru a exprima puncte de vedere politice, rolul lui fiind acela să răspundă, dacă este întrebat, în legătură cu chestiunile administrative și să facă lucrurile care țin de fișa postului său, au cerut reprezentanții PSD în CL Bistrița pe care Ioan Peteleu i-a numit ”populiști”, ”demagogi”, ”reprezentanți ai celor care au făcut proiecte pe genunchi”.

Reacția aleșilor social-democrați a venit după ce Ioan Peteleu i-a pus la punct în timpul discuțiilor despre demolarea unor puncte termice și transformarea lor în parcări folosind diverse catalogări care i-au deranjat pe aleși.

”Nu aș fi dorit să intervin în această ședință, dar mi-este peste măsură să suport populismul și demagogia cu care se discută anumite proiecte de hotărâre. (…) Să vii acum, după câteva luni de zile în CL și să spui că a făcut propuneri grupul de consilieri PSD sau PMP, când, doamnelor, aceste puncte termice s-au preluat în 2012 în proprietatea municipului Bistrița după procese de ani de zile mi se pare populism pur ceea ce faceți dumneavoastră. Diferența dintre noi și cei care au fost înainte și pe care dumneavoastră acum îi reprezentați este următoarea: noi am luat orașul ăsta la pas, am fost la toate locațiile punctelor termice, pe toate străzile pe care se intervine cu proiectul piste de cicliști și Linia Verde și am identificat nevoile la fața locului. Venim cu aceste puncte tocmai ca să rezolvăm niște probleme pe care dumneavoastră sau cei pe care îi reprezentați nu au fost în stare să le rezolve 12 ani. despre ce vorbiți? Veniți și propuneți proiecte ca Linia Verde sau Piste pentru cicliști și nu vă gândiți la nicio soluție pentru parcare. Nu ați numărat câte parcări o să dispară. Domnul primar a spus foarte clar: dispar în jur de 3000 de parcări în tot orașul din cauza acestor proiecte negândite sau făcute pe genunchi”, a spus Peteleu.

Alexandru Bria – PSD: ”Eu nu cred că domnul Peteleu ar trebui să aibă intervenții de natură politică raportat la specificul funcției dumnealui. În măsura în care CL cere explicații direct de la administratorul public este normal ca domnul Peteleu să intervină și nu este deloc normal, în schimb, raportat la specificul funcției dumnealui, să exprime păreri și puncte de vedere politice. Nu sunt foarte sigur, dar zic așa la nivel de bun simț”.

Augusta Săsărman – PSD: ”Îi atrag atenția domnului Peteleu că, până în 2019, eu nu am făcut parte din niciun partid politic, nu am susținut pe nimeni. Sunt reprezentanta cetățenilor, nu a unui partid, iar în calitate de consilier local eu îmi permit să fac proiecte pe care dumneavoastră puteți să le acceptați sau să le respingeți. Mie nu îmi mai imputați ce a făcut X și Y. Pe mine mă judecați după faptele și vorbele mele. Sper să vă apucați de cosit iarba, domnule Peteleu, că mie îmi sar toți cetățenii în cap că ei spun că eu fac parte din Primărie și nu înțeleg de ce nu se cosește iarba. Eu trebuie să le explic că CL nu are nimic de-a face cu cositul ierbii. De-asta se ocupă administrația. Poate ieșiți și dumneavoastră într-o conferință de presă și lămuriți lucrurile că sunteți city manager”.

În finalul ședinței, Ioan Peteleu a stat cu mâna ridicată și a cerut sămai intervină încă o dată să le răspundă celor doi aleși PSD.

”Domnule consilier Bria, diferența între noi doi este una mică. Dumneavoastră sunteți pe o funcție publică aleasă, eu sunt pe o funcție publică numită. Ca urmare, pot să mă exprim din orice punct de vedere pe această poziție, iar pentru doamna Săsărman: stimată doamnă, cu tot respectul, nu ați înțeles absolut nimic până acum, cel puțin, nici din politică, nici administrație”, a dat el replica.

Augusta Săsărman a avut ultimul cuvânt exprimat pe un ton ironic: ”Mă bucur că înțelegeți dumneavoastră!”.

https://www.facebook.com/primariamunicipiuluibistrita/videos/1415971338782368

Reamintim că, în precedentul legislativ, când Ioan Peteleu era cel mai vocal consilier al opoziției, fostul administrator public George Avram nu și-a permis niciodată să-l pună la punct.

Conform site-ului Primăriei Bistrița, atribuțiile principale ale administratorului public Ioan Peteleu sunt: coordonează, organizează și gestionează activitatea Direcției tehnice, Direcției comunicare și a Biroului administrativ. El este retribuit lunar pentru aceste activități cu suma de 14.503 lei, conform datelor publicate AICI.

Etichete

13 comentarii

 • Curios că hăpt PSD face gargară. PSD care a pus administrator public pe domnul cu competențe în dat hârtie igienică la toaleta de la discoteca Parc. Domul nu a făcut decât să tacă. Domnul Avram nu l-am pus la punct pe fostul consilier PNL pentru că domnul Avram nu a „prea avut cuvintele la el”. PSD a creat postul de administrator public doar pentru Avram…și acum fac gât?!?!?!?!

  Ce a făcut Avram că și administrator și viceprimar?!

  • Să lase politica și să arate ce poate domnul Peteleu încă nu a demonstrat nimic.

  • Petrleu, du-te nesimțitule și termină-ți de asfaltat strada ce duce la vila ta!
   Nu ție rușine obraznicule să ridici capul din pământ?
   Uită-te cum arată orașul, o cloacă infectă. Aici l-ați adus în câteva luni puturoșilor și impotenților!

  • Faptul că la această dată nu există încă o firmă desemnată prin licitație care să tundă iarba de pe domeniul public, nu se poate numi decât INCOMPETENȚĂ, NEȘTIINȚĂ, PROSTIE și HABARNISM.

  • o fi, dar pe vremea lor nu era atata mizerie in oras!!!!!!!!!!!!!!!si nici atatia cersetori si nici atata lipsa de implicare din partea autoritatilor care mai nou nu ii vede nimeni, satu in birouri pe banii nostrii si atat!!!!! administartia -vom face si vom drege-

 • Exact ce a făcut și Peteleu ca viceprimar: nimic. Doar că Avram s-a retras demn, în timp ce Peteleu a plâns când l-au dat afară. Cel mai penibil moment din istoria recentă a Bistriței. Cred că plângea și madam Gaftone. Erau prieteni de pe atunci.

 • Ce vreti oameni buni ? Mister city manager (alias d-l administrator public) , cel care dupa spusele dansului a realizat prima retea de calculatoare in oras , nu poate sa se coboare atat de jos , sa realizeze si sa administreze o „retea” de cosasi …

  • Cred că Peteleu era mai bun în opoziție.. acum stă pitit după birou.. cum dracu toți,indiferent de culoarea politică, când sunt în opoziție fac și dreg pentru cetățeni iar când sunt la putere trebuie să i cauți cu lupa?! Toți o apă și un pământ!

 • Bai ăsta care nu te vede nimeni prin oras si localitățile componente, treci băi la muncă si lasă gargara,ca salariu ba an vad ca ai ,la munca trantorilor,numai gura de voi

 • augusta are dreptate si destul de pertinent punctul ei de vedere, SA SE APUCE DA MUNCA ca de povesti sintem satui, astia numai gargara fac galbenii

 • Unul din proiectele facute pe genunchi , in mare graba de frica unei amenzi mari de 2.mld data de GARDA de MEDIU la sesizarea Bistritei CIVICE a fost CADASTRUL VERDE pesedist scos din buzunarul fostului edil inainte de plecarea in penzie. Astfel mai rau ca la CARACAL la noi in orasul luminilor fara becuri s-a trecut la spatii verzi CIMITIRUL ORTODOX care in viziunea fostei administratii urma sa fie loc de socializare public adica spatiu verde gata amenajat cu cruci, mormine si borduri. Halal ! Noroc ca prin insistentele noastre a fost retras si colegii mei vin si aduc solutii reale ca la oamenii normali nu ca la stafiile care au lucrat la acest cadastru de mandra minune. Fereasca SFANTUL ce s-a mai gasit in Primaria asta pe unde au umblat politrucii de partid.

 • Augusta e reprezentanta lui mă-sa care a a vândut peneleul lui Răducu. Nu te mai sforța copilă că nu te vota nici draku. Și ca să intri în CL au trebuit să-și dea demisia vreo doi care făceau paravan în fața ta să nu fie prea mare greața alegătorilor puși în fața manevrei. Dacă vrei să vezi reprezentanta cui ești, candidează mata data viitoare singură nu pusă de mă-ta pe lista PSD zisă la Bistrița, sanchi Alianța lu pește ca să nu pută așa tare a Dragnea. Deci, hai cu o listă de măcar 10 cetățeni din afara familiei care semnează că îi reprezinți tu înainte să te mai dai talentată și premiată de cetățeni.

 • Exact la fel i se potriveste si domnului Ciobanica de la Verzii lui Balan. Nici drecu nu-l vota fara sprijinul consistent al micului partid reprezentat in fapt de Balan si Tetcu.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS