Actualitate

Adolescent pe motor, lovit de o mașină la Viișoara. Ce s-a întâmplat

Un adolescent de 17 ani, aflat pe un motor, a fost rănit și a ajuns la spital după ce a fost lovit de o mașină în Viișoara, pe DN 17. Tânărul rula dinspre Viișoara spre Bistrița, iar impactul s-a produs cu o mașină care venea din sens opus, care a virat stânga și voia să intre într-o curte.

Echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD s-a deplasat la locul accidentului și a preluat, conform ISU, un tânăr în vârstă de 17 ani, victimă unui accident rutier produs pe raza localității componente Viișoara.

Tânărul a fost preluat conștient, a fost stabilizat și transportat la spital pentru investigații medicale amănunțite, a informat ISU.

Potrivit martorilor, cauza accidentului a fost neacordarea de prioritate.

”Din primele date, un bărbat de 46 de ani din Viișoara, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Bistrița – Crainimăt, ajuns la intersecția cu o stradă secundară, a intrat în coliziune cu un motociclu condus de un tânăr de 17 ani din Bistrița. Accidentul s-a soldat cu rănirea tânărului de 17 ani, care a fost preluat și transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Conform unor fotografii de la locul accidentului, tânărul se afla pe un motor Honda Rebel, care se poate conduce cu permis A1.

În România, vârsta minimă pentru obţinerea permisului se stabileşte în funcţie de categorie. Pentru categoria A1, vârsta minimă de la care se poate începe școala este de 15 ani și 9 luni, iar la împlinirea vârstei de 16 ani se poate susține examenul propriu-zis. Cursantul trebuie să fie apt din punct de vedere psihologic și medical, și să nu dețină cazier pentru infracțiunile prevăzute la Art.24 din O.U.G. 195/2002.

În această categorie de permis motocicletă categoria A1, se vor putea conduce motociclete fără ataș, cu o putere a motorului de maximum 11 kw și cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kw/kg. Viteza va trebui să fie de cel puțin 90 km/h. Dacă motocicleta este acționată de un motor cu ardere internă, capacitatea cilindrică a motorului trebuie să fie de cel puțin 115 cmc. În cazul în care aceasta este electrică, raportul putere/greutate al vehiculului, trebuie să fie de cel puțin 0,08 kw/kg.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.