Actualitate

ADR Nord-Vest: CJ a transmis peste 700 de proiecte

Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest a precizat că a primit din partea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud peste 700 de proiecte prioritare ale judeţului, cuprinse şi în Strategia de dezvoltare pentru perioada 2014-2020, menţionând că portofoliul de proiecte este încă în lucru: ”Relevantă va fi calitatea şi complexitatea acestora, complementaritatea lor cu alte iniţiative”.

ADR Nord-Vest face revenire la informaţia apărută în comunicatul de presă privind procesul de planificare regională pentru perioada 2014-2020.

Într-un comunicat remis Timp Online, ADR Nord-Vest îşi asumă eroarea privind afirmaţia că pentru portofoliul de proiecte ”cele mai multe idei s-au primit din Satu Mare, iar cele mai puţine din Bistriţa-Năsăud”.

”Regretăm eroarea apărută în comunicat, numărul menţionat de 2.200 proiecte propuse se referă exclusiv la cele introduse de autorităţi şi organizaţii din regiune în baza de date creată online în acest scop şi pusă la dispoziţia acestora de către ADR Nord-Vest. În completarea acestora, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis spre ADR Nord-Vest 700 proiecte prioritare ale judeţului, cele menţionate în Strategia de dezvoltare judeţeană pentru 2014-2020. Menţionăm că portofoliul de proiecte este un document care se află încă în lucru. Odată finalizat, portofoliul va fi aprobat de Consiliul pentru Dezvoltare Regională al Regiunii Nord-Vest. Menţionăm totuşi că numărul de proiecte propus în portofoliu de un judeţ sau altul nu este neapărat relevant. În schimb calitatea acestora, complexitatea, complementaritatea lor cu alte iniţiative, în scopul dezvoltării durabile, este ceea ce le va face proiecte prioritare ale Regiunii Nord-Vest”, a precizat ADR Nord-Vest.

Cel mai recent draft al Planului de Dezvoltare Regională a fost realizat la sfârşitul anului trecut şi se preconizează ca varianta finală a acestui document să fie disponibilă în luna martie 2014.

Etichete

1 comentariu

  • „Cel mai recent draft al Planului…” . Din nou aceesai gresala care s-a semnalat si cu alte ocazii. In primul rand inutilitatea preluarii termenului de „draft” din limba engleza cand in romaneste exista corespondentul de „plan”, „schita” sau „proiect”. Este numai o tendinta inutila de cosmopolitizare a limbii romane. Mai mult, formularea “draft al planului” este un pleonasm; e ca si cum ai spune ‘plan al planului’.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.