Actualitate

CJ ia în administrare terenuri din Bistriţa pentru 246 de platforme cu containere semiîngropate

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud va prelua în administrare terenuri în suprafaţă totală de peste 3.100 mp şi aflate pe domeniul public al municipiului, în vederea construcţiei platformelor echipate cu două, trei sau patru containere semiîngropate pentru colectarea selectivă a deşeurilor.

În următoarea şedinţă de Consiliu Local se va aproba transmiterea în administrarea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud a unor terenuri de pe domeniul public al municipiului.

Pe respectivele suprafeţe de teren, situate în perimetrul Bistriţei şi localităţilor componente, se vor realiza platforme echipate cu containere semiîngropate, cu 2, 3 şi 4 containere, pentru colectarea deşeurilor, în cadrul proiectului ”Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Bistriţa-Năsăud”.

Din cele 276 amplasamente solicitate de CJ au fost scoase cele aferente drumurilor judeţene aflate în administrarea acestuia, precum şi cele aflate pe terenuri proprietate privată, care nu pot fi transmise de către CL, neavând drept de proprietate sau administrare.

2 container-semiingropatSuprafeţele de teren aferente amplasamentelor punctelor de precolectare, în număr de 246 şi suprafaţă totală de 3.144,52 mp, vor fi date în administrarea CJ pe perioada derulării contractului de furnizare. Ele vor reveni în administrarea municipalităţii la finalizarea construcţiei platformelor. Vor fi amplasate containere semiîngropate în zone precum Valea Slătiniţei, în zona centrală din Slătiniţa, în zona bisericii din Unirea, pe str. Principală şi str. Ghinzii din Ghinda, pe Valea Ghinzii, pe str. Principală din Sărata, la intersecţiile str. Lucian Blaga cu str. Grigore Moisil, str. Ulmului cu DN 17 C, str. Grigore Pletosu cu DN 17, etc.

Contractul de implementare a containerelor pentru colectarea selectivă a deşeurilor din judeţ, atribuit SC Iridex Group Plastic SRL, prevede în total 212 containere semiîngropate cu un volum de 3 metri cubi pentru deşeuri mixte, aproximativ 82.000 de pubele atribuite fiecărei familii sau persoane juridice, pentru a putea colecta deşeurile de la fiecare locaţie, 968 de containere semiîngropate pentru colectarea hârtiei, 968 pentru plastic şi metal şi 90 de bucăţi pentru deşeurile din sticlă.

Foto: Iridex Group

1 comentariu

  • Felicitari CJ. pentru initiativa. Pentru ca rezultatul actiunii sa fie notabil ,aceste masuri trebuie extinse cel putin si in cartierele municipiului. Si va trimit in cunostinta de cauza numai in SARATA cartier la 7 km de BISTRITA,unde puteti vedea o rampa de gunoaie aruncate la intamplare pe malul raului B-ta . Situatia persista de ani de zile in dreptul caselor unde populatia saraca in special rromii, nu au contracte de salubritate. Este adevarat ca si administratia nu face aproape nimic in aceasta situatie abandonindu-i pe acesti oameni. Ce este asa de dificil sa fie amplasat un container de mare capacitate pe aceea ulita? Nu este suficient sa asteptam mobilizarea de la PREFECT,odata pe an sa se faca deratizare cu deconcentratele,dupa care apare o poza de grup sa dea bine la presa. Cauzele trebuie eliminate definitiv,cu masuri ferme daca vrem sa ne numim EUROPENI.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS