Sport

Adrian Moldovan a preluat Clubul Sportiv Municipal de la zero lei

Noul director al CSM Bistriţa, Adrian Moldovan, a declarat că prioritatea nr. 1 este restabilirea echilibrului bugetar, deoarece toţi banii alocaţi pentru acest an au fost cheltuiţi deja şi sunt restanţe la plăţile salariilor şi premierilor. Ar mai fi nevoie de 600.000-700.000 de lei până la sfârşitul lui 2012, spune Moldovan.

”Financiar, situaţia e destul de grea. În 2011 bugetul de activitate era de 1,2 milioane de lei, pentru 2012 bugetul este de 450.000 de lei, circa 42% din bugetul de anul trecut, bani cheltuiţi în totalitate. Nu mai avem bani pentru activitatea instituţiei, sunt restanţe la premieri de 250.000 de lei pe 2011 şi de 85.000 de lei până acum pe 2012. Sunt restanţe pe luna iunie şi la indemnizaţii. Prioritatea nr. 1 este restabilirea echilibrului bugetar. Avem nevoie de 6-7 miliarde până la sfârşitul anului pentru a duce la bun sfârşit activitatea. Totul depinde de partea material. Sunt trei surse de unde am putea primi bani: ANST, Consiliul Local şi Consiliul Judeţean. Vom vedea ce se va întâmpla”, a declarat Moldovan.

Adrian Moldovan a adăugat că a discutat cu primarul Ovidiu Creţu şi că acesta este de accord cu continuarea proiectului de susţinere a echipei de handbal feminine. ”Ar fi o posibilitate ca şi echipa masculină de handbal să treacă sub umbrella CSM, dar aici doar Primăria şi Consiliul Local pot decide”, a menţionat el.

Şeful CSM Bistriţa a precizat că simpla prezenţă a cinci sportivi bistriţeni la JO de la Londra – Răzvan Martin, Gabriel Sîncrăian (haltere), Cristian Băţagă, Marius Berbecar (gimnastică) şi Adrian Crişan (tenis de masă) reprezintă o performanţă. ”Dacă vor obţine şi rezultate e nemaipomenit”, a spus el.

Înainte de a pleca la Londra, cei cinci sportivi au primit indemnizaţiile, Berbecar având un salariu lunar de 1.600 de lei, iar Băţagă de 1.400 de lei, la care se adaugă 500 de lei pentru prezenţa la lotul naţional.

Adrian Moldovan a revenit la conducerea Clubului Sportiv Municipal Bistriţa după aproape trei ani, timp în care funcţia a fost ocupată de Dorina Lowenberger, Maria Sănmărtean şi Eleonora Zăgrean.

El a mai ocupat acest post opt ani, fiind înlocuit atunci când s-a instalat guvernarea PDL. Moldovan, deocamdată interimar până se va organiza concurs pe post, îi ia locul Eleonorei Zăgrean, care fusese numită în luna februarie la cârma CSM.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS