1. Este important ca atunci când te-ai aşezat la masă să nu mai faci şi altceva. Asta înseamnă că trebuie să închizi televizorul şi să închizi revistele. Persoanele care nu au alte activităţi în timpul mesei mănâncă mai puţin, deoarece creierul le transmite la timp mesajul care le anunţă că au ajuns la saţietate.
2. De asemenea, pentru a mânca mai puţin, fără a rămâne flămând, este bine ca masa să dureze cel puţin 20 de minute. Încearcă să mănânci mai încet şi să mesteci bine mâncarea.
3. O dietă optimă nu include numai cele trei mese principale, ci şi două sau trei gustări pe zi. Aceste gustări pot include fructe şi legume, migdale, nuci, ceaiuri sau iaurt. Gustarea de seară trebuie să fie mai puţin consistentă decât cele din timpul zilei.
4. Porţiile mici şi diverse te ajută să îţi ţii apetitul sub control şi să slăbeşti. Pune-ţi în farfurie exact cât crezi că vei mânca şi alege puţin din toate – o felie de grătar de pui, câteva legume şi poate puţin orez. Încearcă să nu ceri şi o a doua porţie.
5. Hidratarea este şi ea foarte importantă. De multe ori, senzaţia de sete se confundă cu cea de foame şi de accea este bine să bei, pe parcursul unei zile, opt pahare cu apă, ceaiuri neîndulcite sau sucuri naturale de legume, făcute chiar de tine. Totodată, este important să diferenţiezi poftele de foamea propriu-zisă. Dacă îţi e doar poftă de un anume aliment, care nu e tocmai sănătos sau indicat în dieta ta, atunci poţi lua doar câteva înghiţituri, dar el nu trebuie să constituie o parte integrantă a meniului tău din ziua respectivă.
Sursa: Mediafax
Adaugă comentariu