Municipalitatea a realizat a cincea ediție a agendei Primăriei Bistrița pe anul 2016, dar și un calendar de perete, ambele având ca temă pasajele, mai exact ”Bistrița medievală în Bistrița europeană”.
”Este o agendă finanțată integral din reclamele a 20 de firme. Este agenda municipiului, sunt toate evenimentele importante. Tema pe 2016, pentru că în fiecare an avem câte o temă, sunt pasajele pentru că este o lucrare foarte importantă și vizibilă, dar și foarte frumoasă, pentru municipiu”, a precizat primarul Ovidiu Crețu.
Agenda cuprinde un principalele evenimente pe care municipalitatea le va organiza anul viitor, dar și un material de prezentare a celor șapte proiecte prinse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, și este ilustrată cu imagini de la manifestările de anul acesta, dar și cu fotografii din Bistrița după implementarea proiectelor de regenerare urbană. Fiecare filă a calendarului are o ilustrație tematică cuprinsă în genericul ”Bistrița medievală în Bistrița europeană”: pasaje, piețe, pietonal iluminat, etc.
Ce spune primarul Ovidiu Crețu în cuvântul de deschidere: ”Agenda municipiului Bistrița a devenit deja o tradiție și semnalele pozitive primite de la o ediție la alta mă îndreptățesc să spun că apariția ei este apreciată și așteptată. (…) Anul 2015 a însemnat finalizarea unor proiecte importante, cu un impact major asupra dezvoltării viitoare a Bistriței. Reabilitarea pasajelor, finalizarea Parcului Industrial și a clădirii Centrului Municipal de Cultură reprezintă implementarea cu succes a unor proiecte cu finanțare europeană. 2015 înseamnă și debutul lucrărilor la pârtia de schi, cel mai important reper pentru activitatea din timpul iernii a Complexului turistic și de agrement Wonderland. Demersurile pentru fructificarea oportunităților oferite de aderarea noastră la UE vor constitui și de acum înainte o prioritate, pentru că rămân la convingerea că acestea sunt decisive pentru dezvoltarea noastră viitoare, pentru transpunerea în realitate a felului în care ne dorim să evolueze Bistrița. Realizarea documentațiilor tehnice indispensabile în perspectiva obținerii de finanțări din fonduri europene și în sesiunea viitoare este deosebit de importantă și de aceea eforturile din acest domeniu de activitate sunt, de asemenea, abordate cu maximă seriozitate. Împreună cu echipa pe care o coordonez am dovedit, în etapa pe care am încheiat-o, că știm ce avem de făcut, iar atragerea și implementarea unor proiecte în valoare de peste 40 de milioane de euro – parcul Municipal, Pădurea Schulerwald, reabilitarea termică a blocurilor, modernizarea infrastructurii și a unităților de învățământ – au schimbat în bine fața orașului. Ne așteaptă noi provocări și sunt convins că în perioada următoare competiția între autoritățile publice va fi una acerbă, dar fiți convinși că știm ce trebuie făcut și de aici înainte. Bistrița europeană nu mai este un concept, un deziderat, un vis, este deja o realitate. Curajul și ritmul în care facem pașii necesari depind, însă, de noi toți. Încrederea și sprijinul pe care le-am avut din partea concitadinilor mă onorează și în același timp mă obligă să caut cele mai bune soluții la problemele comunității și să fac tot ceea ce depinde de administrația publică locală pentru a asigura premisele dezvoltării armonioase a Bistriței în anii care vin”.
Agenda anului 2013 a fost dedicată Bisericii Evanghelice şi aniversării celor 450 de ani de la prima ei sfinţire, cea pe 2014 a avut ca temă evoluţia locuirii oraşului, iar în 2015 tema a fost ”Bistrița verde”.
Adaugă comentariu