Social

Agro-Expoziție de Primăvară la Liceul Tehnologic Agricol Bistrița

Liceul Tehnologic Agricol Bistrița, prima școală de agricultură din România, va găzdui, în 23 aprilie, evenimentul Agro-Expoziția de Primăvară, eveniment care face parte din programul FAPPR ”Schooltor de fermieri”, o inițiativă pentru și despre educația în agricultură.

Cu acest prilej, participanții vor afla povestea celor 154 ani de activitate ai ”Școlii de agricultură” și vor putea vizita începând cu ora 9.00 expoziția de utilaje, logistică și tehnologie modernă, destinate domeniului agricol și mecanicii auto, expuneri ale procesatorilor produselor agroalimentare, expoziții de animale, precum și dezbateri tematice adresate mediului de agro-business, fermierilor și persoanelor interesate de educația agricolă.

Agenda activităților 23 aprilie 2024 „AgroExpoziția de Primăvară”:
  • 9.00 – Primirea invitaților. Cuvânt de deschidere
  • 9.30 – Tur al expoziției (vizitarea standurilor, activități demonstative și prezentări tematice)
  • 12.30 – Educația și practica agricolă în Era Agriculturii 4.0 (prezentări și dezbateri tematice în spatiul AgroForum din Sala de Sport a liceului)

Evenimentul este realizat în parteneriat cu Direcția pentru Agricultură Județeană Bistrița – Năsăud și Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România (Forumul APPR-Mândru că sunt fermier).

23 – 25 aprilie 2024:  Zilele Porților deschise la Liceul Tehnologic Agricol Bistrița 

  •  8 – 14 Primirea vizitatorilor (elevi și cadre didactice din școlile care se află în săptămâna „Școala Altfel” sau „Săptămâna Verde”), tur ghidat de către elevii voluntari LTAB prin campusul Liceului Tehnologic Agricol Bistrița.

Cupa Liceului Agricol Bistrița, la fotbal, 22 și 24 aprilie 2024, de la ora 13 – 16. Competiție între echipele liceelor bistrițene, în Sala de Sport a liceului.

În România, învățământul agricol își are originile în sec. al XIX-lea, în anul 1870, când, la Bistrița a luat ființă, o unitate de învățământ destinată studiilor în agricultură, exclusiv pentru băieți, aparținând comunității germane, devenită ”Școala de Agricultură”, în prezent Liceul Tehnologic Agricol Bistrița.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.