Social

Grevă japoneză la Oficiul Registrului Comerțului Bistrița-Năsăud

Sindicaliștii din Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud au intrat astăzi în grevă japoneză, alături de alți colegi ai lor din țară, nemulțumiți de salariile mici. Ei cer Guvernului să le acorde și sporul de risc și suprasolicitare neuropsihică pe care îl iau toți ceilalți angagați din sistemul de Justiție.

”Sindicatul declanşează proteste contra inechităţilor salariale şi a discriminării salariaţilor din ONRC faţă de celelalte categorii de angajaţi din familia ocupaţională justiţie, tratament disproporţionat în raport cu importanţa activităţilor derulate şi cu nivelul de complexitate a muncii prestate de salariaţii din ONRC în actualul context economic şi financiar marcat de obligaţiile legate de implementarea PNRR”, se menţionează într-un comunicat al organizaţiei sindicale.

În perioada 18-22 aprilie angajaţii vor fi în grevă de tip japonez, vor purta banderole negre şi îşi vor îndeplini atribuţiile de serviciu cu exces de zel”, se precizează în comunicat.

În intervalul 23-25 aprilie, începând cu ora 13:30 vor avea loc mitinguri la nivel naţional în toate judeţele, în faţa instituţiilor.

În data de 26 aprilie, începând cu ora 11:00, va avea loc un miting la sediul Ministerului Justiţiei, iar începând din luna august va fi declanşat conflictul colectiv de muncă.

Etichete

9 comentarii

 • ba da nu se mai opresc bugetarii sa ceara bani odata? prapastia dintre cetateanul platitor de taxe, si cel care mananca bani de la buget creste pe zi ce trece. Freaca menta toata ziua, se ascund in spatele „programului cu publicul” adica muncesc 4h dupa cafele si pauza de masa.

  Si in alea 4h ore vorbesc cu tine ca si cu un caine. Sper sa faca foamea bugetarii de la anul.

  39
  1
 • Poate ca n-ar fi rau daca, inainte de a face „greva japoneza” s-ar presta „munca japoneza”.
  La noi e munca in stil romanesc, asa ca si plata ar trebui sa fie corespunzatoare.

  37
 • Deficitul la două luni este de 29 miliarde lei, adică 29.000 de milioane de lei.
  În ritmul ăsta România depășește limita maxim admisă , la sfârșitul lunii martie!

  Politicienii ar trebui să zică; tăiem toate salariile bugetarilor cu 25%, pt a ne încadra în ținta de deficit de Max 3% din PIB.
  Toti bugetarii intră în panică , trag o sperietură grozavă.
  După care statul declara ca NU mai taie salariile cu 25% și toți bugetarii vor fi fericiți cu salariile actuale!

  19
  2
 • Ăștia de la Registrul Comerțului să îl contracteze pe Costan pentru un training pe ce fac ei acuma. Să învețe de la profesioniști cum se cerșește.
  Un training cu Costan chiar ar însemna bani publici bine cheltuiți.

  19
 • Dacă ii vad aia de la Garda de Mediu le trebuie să facă și ei grevă!
  Adică mai vor și alții să frece menta.

  23
  1
 • Monarhia comunista, acestia sant bugetari, daca parinti sant notari si eu urmasul voi fi notar daca politist [chiar fata] si eu voi fi politista, daca profesor, daca artist, daca fotbalist, daca medic ,daca sivicultor, daca primar si urmasul primar, smd e jale in tara asta restul daca mai vrem ceva de la viata nu avem decat sa ne grabim spre vama vestica a tari si sa ne luam lumea in cap.

  6
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.