Actualitate Recomandări

AJOFM: Bursa locurilor de muncă pentru persoane cu dizabilități

Luni 3 decembrie, de Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bistriţa-Năsăud a organizat, la Școala Profesională Specială “Sfânta Maria” din Bistrița, Bursa locurilor de muncă privind integrarea socială și ocuparea persoanelor cu dizabilități.

Au fost prezenţi 9 agenţi economici care au oferit 21 locuri de muncă vacante în următoarele meserii: operator maşini-unelte, sudor, lăcătuş mecanic, confecţioner tâmplarie, gestionar depozit, operator prelucrare mase plastice, reglor la maşini prelucrare mase plastice, stivuitorist, electrician, muncitor produse panificaţie, ambalator manual, muncitor necalificat, etc.

Angajatorii care încadrează în muncă persoane cu handicap pe perioadă nedeterminată beneficiază din partea AJOFM Bistriţa-Năsăud de subvenţii, potrivit art. 80 şi 85 din Legea nr. 76/2002 privind asigurările pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă. Subvenția lunară se acordă pe o perioadă de 12 luni, conform art. 85 şi 18 luni conform art. 80, cu condiția menținerii în activitate a persoanelor cu handicap cel puțin 18 luni de la data angajării şi este în valoare de 2.250 de lei.

Până la această dată, AJOFM Bistriţa-Năsăud a acordat subventii pentru încadrarea a 2 persoane cu handicap în condiţiile art. 80 şi pentru încadrarea a 5 persoane cu handicap în condiţiile art. 85 din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare.

La acţiunea de astăzi au participat 26 de persoane cu handicap, precum şi elevi ai Școlii Profesionale Speciale “Sfânta Maria”, reprezentanţi ai DGASPC Bistriţa-Năsăud şi membrii Consiliului Consultativ al AJOFM Bistriţa-Năsăud.

 

1 comentariu

  • Ar fi bine de stiut care au fost cele 26 de persoane cu handicap prezente ? In afara de un domn foarte vocal care avea o asociatie/unitate protejata,nici macar o singura persoana nu m-a intrebat de oferta de munca! Singurele persoane cu care am discutat au fost 2 elevi de clasa a IX-a care nici nu stiau ce cauta acolo.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.