Actualitate

AJOFM Bistrița-Năsăud: Selecție pentru studenții care doresc să lucreze în Germania

În perioada următoare, studenții care doresc să aplice pentru un job de vacanţă de vară în anul 2018 (minim 2 luni) în Germania se pot înregistra la Compartimentul EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistriţa-Năsăud.

Pentru anul 2018, sunt disponibile 50 de posturi în domeniul hotelier-gastronomic, în gastronomia de sistem (fast-food), în producția industrială și în domeniul serviciilor.

Pot participa studenții cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, care urmează cursuri de zi, la o facultate de stat sau particulară, acreditată conform legii și care au cunoștințe bune/foarte bune de limbă germană.

Documentele necesare înregistrării dosarului sunt: copie act de identitate (cu o valabilitate de minim 6 luni); fișa de solicitare – Bewerbung – completată ȋn 2 exemplare la calculator și semnată (formularul tipizat); adeverința de la facultate în care să se specifice anul de studii și ce tip de cursuri urmează (tipizat facultate); adeverința de la facultate – Immatrikulationsbescheinigung (formularul tipizat), 3 fotografii tip pașaport; copie permis de conducere (dacă este cazul).

Interviul cu angajatorii germani va fi susţinut prin intermediul programului Skype. Interviul este menit să verifice şi nivelul de cunoaştere a limbii germane.

Toate documentele necesare pentru înscriere, precum şi instructiunile de completare a acestora pot fi obţinute de la consilierul EURES din cadrul AJOFM Bistriţa-Năsăud. Ȋnregistrarea se va desfășura până în data de 9 februarie 2018 la sediul AJOFM Bistriţa-Năsăud din Bistriţa, strada Gării nr. 2-4, cam. 16 birou EURES.

2 comentarii

  • De ce nu are Romania oferte de lucru pentru studenti ,desteptilor politicieni?Asa le aratati din timp calea strainatatii.Si asa de ani in sir,pana ce toti oamenii de calitate pleaca pentru un trai mai bun.

    • pentru ca in acest secol, piata muncii este libera!!!!! a devenit libera, si cine vrea sa munceasca in afara poate sa o faca! doar pe vremea sinistrului trebuia sa stai in tara. Tinerii au nevoie de experienta si de aventura, ei nu se duc musai pentru bani cat pentru a-si imbunatatii calitatile si competentele!Libera circulatiea lucratorilor duce la progres!!!Stiu ei calea strainatatii stati linistiti, nu trebuie sa le-o arate nimeni, traim intr-o epoca a informatiei pe care cei mai in varsta nu reusesc sa o inteleaga!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS