Actualitate

Cum va ajunge în final Steagul Unirii la Chişinău. Florin Bojor: E odisee, ca în tragediile greceşti

Profesorul Florin I. Bojor, implicat în cauza pe care singur a numit-o „deplasarea Steagului Unirii pentru Marşul Centenar din Chişinău”, explică, într-o postare pe blog, că aceasta este „asemenea unei odisee, cu urcuşuri şi coborâşuri, la propriu şi la figurat”.

„Mai întâi, lunea trecută, cu un curaj şi o ambiţie nebună, maghiarul Antal Francisc a pornit pe jos din Bistriţa spre Chişinău cu steagul României şi steagul judeţului Bistriţa-Năsăud pe care este scris UNIRE. După 80 de km, în Vatra Dornei, bistriţeanul de 64 de ani a fost nevoit să se oprească din motive medicale.

După mai multe zile de poposire a steagului în catedrala din Vatra Dornei, sâmbăta trecută, un alt bistriţean a luat steagul în mâini şi l-a dus pe jos mai departe până în Câmpulung Moldovenesc (42 km). Ionuţ Gabriel Pop a dat un exemplu de o zi că prin implicarea simplilor cetăţeni unirea se poate face. Aici, Steagul Unirii a rămas în custodia partioţilor de la CFR.

Dar Antal Francisc nu s-a lăsat bătut, după ce şi-a vindecat rănile, cum se spune, a pornit din nou spre marea destinaţie: Marşul Centenarului de la Chişinău din 25 martie 2018.

Acum marea problemă este timpul. De aceea, mâine, va prelua Steagul Unirii de la patrioţii ceferişti suceveni şi-l va duce cu trenul la Iaşi.

La Iaşi, ca în tragediile greceşti, 2 orbi se vor alătura marşului ungurului patriot român, este vorba de Gheorghe Bratu şi Valeriu Borşan din Buzău, respectiv Galaţi.

Mâine, marţi, la orele 13 ieşenii vor avea în faţa Palatului Culturii, la statuia lui Ştefan cel Mare un cor al conştiinţei de român format dintr-un maghiar şi 2 nevăzători, care ne descoperă adevărata vedere: speranţa pe care o dă unirea dintre România şi R. Moldova!

Ei vor merge pe jos de aici până la vama Sculeni şi vor fi însoţiţi de voluntarii de la Serviciul de Ambulanţa Iaşi cu ambulanţele lor.

Miercuri, la orele 10 Steagul Unirii va trece Prutul după atâtea şi atâtea peripeţii.

Dacă un maghiar şi 2 nevăzători se bat din răsputeri să ajungă la Marşul Centenarului, oare fraţii moldoveni ce mai aşteaptă?”, se întreabă în final prof. Florin I. Bojor.

De altfel, pe Facebook, prof. Bojor a postat şi următoarea fotografie care arată, de fapt, de unde s-au inspirat patrioţii bistriţeni.

20 comentarii

 • Am impresia că asist la o piesă de teatru absurd a lui Eugen Ionescu.
  Piesa de teatru începe normal, după care apar tot felul de întâmplări ciudate. Pe la mijlocul piesei apare absurdul, iar în final grotescul.
  Aştept cu nerăbdare următoarea relatare despre peripețiile Steagului Unirii.

 • am crezut ca s-a ajuns la limita penibilului……………………dar cad ca mai este mult pina departe !!hahahahhaa…..hahahahaha……haaaaa!!

 • Si acuma o analiza de ordin psihologic si grafologic . Daca ne uitam atenti la minutul si ora (( 9, 51- 9,52- 9,53 )postarii prostiei ACTORUL este acelasi cu raul adrian.Prin hahaitul folosit , specific cunoscutului postac raul. De rusine el se ascunde pentru ca a ajuns si el la limita penibilului.

 • Important este happy-endul acestui act patriotic , cu cât mai multă ,,sare și piper”, cu atât mai bine. Pudibonzii ar trebui să știe că până și barza care aduce copiii trece prin încercări destul de complicate.
  De ce nu puneți și voi mânuța la dus steagul, vă chinuie reuma ?

 • Gandaci retardati v-ati dat plusuri singuri la greu !Toata floarea cea vestita de noni- cetateni ati afisat impostura voastra.

 • Multumesc ! Am inteles. In cazul asta e si mai mare bai. Doamne multi sunt ………si care nu au nimic in comun cu cititul.

  • Poate sa isi dea cate like-uri vrea daca isi schimba adresa de IP, folosind proxy, de exemplu.
   Stai linistit ca nu exista oameni atit de retardati incat sa aprecieze idioteniile si rautatea acestui individ, evident cu mari probleme spihologice.

 • Pentru retardatul de Nelutu,
  Se vede ca ai o obsesie fata de anumite persoane, mai mult ca sigur te simti complexat. Baiete, cauta de te trateaza.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS