Social

Al doilea „Uichend la țară”

În fiecare lună, începând cu luna martie 2011, Ermitaj Malin, în parteneriat cu Eco Ruralis și Asociația Română de permacultură, vă invită să petreceți Uichend-uri la Țară.

Odată pe lună, la Malin turiștii vor petrece trei zile inițiindu-se sau aflând mai multe despre bucuriile agriculturii, secretele gospodăririi gradinii, practicile agricole tradiționale sau ecologice, se vor familiariza cu permacultura sau agricultura biodinamică, vor dezbate numeroase probleme, vor construi cuptoare și obiecte de artizanat, vor învăța să identifice plantele medicinale și virtuțiile lor, vor discuta și folosi energie alternativă, vor lua parte la evenimente culturale inedite, vor alerga pe dealuri și se vor bucura de natură!

Nici copiii nu sunt uitați: o mică plajă de nisip, un iaz, ateliere de lucru pentru construirea unui perete vegetal sau o colibă de noroi și multe activități practice. Și apoi mai sunt șapte măgăruși, pădure, spații deschise, aventură …Liniște, natură sălbatică, aer curat, departe de stresul din oraș, imersiune totală: abandonăm mașina în sat și pe timp de noapte aprindem felinare și lumânări.

„Încetul cu încetul, am dori ca aceste uichend-uri să devină niște evenimente în care oamenii vin aici să se relaxeze și împrospăteze, să se plimbe, să învețe lucruri interesante, să împărtașească opinii. Pot deveni de asemenea, o oportunitate pentru oameni de a redescoperi produse ecologice și obiecte de artizanat din regiunea noastră”, scrie Philippe Coupe într-un comunicat.

Despre Malin și ermitaj
Malin este un sat aflat în județul Bistrița-Năsăud, la 10 km de Beclean. Familia lui Philippe și Adriana au o gospodărie cu teren în care conviețuiesc în prietenie 10 măgari cu puii lor, doi câini, grădină de legume, păsări, gâze, dealuri, o cascadă, un râuleț, un cort tippie și amplasamente pentru discuții de adulți, odihna și joacă de copi. Gospodăria lor se numește Ermitaj și înseamnă loc de retragere. Ermitajul are porțile deschise pentru toți cei care își doresc să își tragă cumpătul, să învețe și să împărtășească cu ceilalți. Pentru mai multe informații, verificați site-ul Ermitaj-ului: www.ermitajmalin.ro

PROGRAMUL UICHEND-ULUI LUNII MAI 27, 28, 29 mai:
Vineri, 27 mai: Bun venit! Cazare. Familiarizare cu locul. Gazde : Philippe și Adriana Coupe www.ermitajmalin.ro
Sâmbătă, 28 mai: grădinărit de sezon; prezentarea instrumentului « grelinette »; pregătire mâncare vegetariană; plante medicinale; program artistic: dans popular cu copiii din satul Malin, drumeții pe dealuri.
Duminică, 29 mai: un gest ecologic cotidian: spălatul rufelor cu cenușă, dezbateri, concluzii.
Programul va include și pauze de mese și drumeții în zonă. Orarul sesiunilor va fi stabilit democratic la fața locului, respectând dorințele participanților , trainerilor, artiștilor, și capriciile vremii.

Pentru înregistrare la Uichend-urile de la Țară, puteți scrie un e-mail (ecoruralis@gmail.com sauandreea.platon@ecoruralis.ro). Va trebui să completați un mic formular de participare (în care să ne spuneți câteva lucruri despre dumneavoastră.) (www.ecoruralis.ro) Înregistrarea este necesară. Data limită până la care vă puteți înscrie este 26 mai.
Malin este la 10 km de Beclean, în județul Bistrița-Năsăud. Dacă doriți, puteti veni cu cortul și cu picnic de acasă. Camparea este gratuită. Se va plăti masa sau cazarea. Mâncarea va fi vegetariană cu ingrediente din resurse proprii. Adriana gătește grozav! Pentru cazare la casă, Ermitajul are 17 paturi pentru 22 de locuri în cabană. Există camere pentru 2 persoane, 6 persoane sau pentru 8 persoane.

Prețurile de la Ermitaj sunt după cum urmează: 25 euro / pers./ zi – pensiune completă (cazare la cabană, mâncare); 10 euro / pers./zi – cazare la cabană.
Deoarece respectăm efortul meșterilor, trainerilor și specialiștilor care vor veni să susțină programul, va exista o taxă de participare simbolică, pentru a le acoperi acestora transportul și onorariul. Taxa de participare va fi mai mică, în cazul în care vor fi mulți participanți.

Lucruri utile
Evenimentul va avea loc și în cazul în care vremea va fi nefavorabilă. Este indicat ca participanții să aibă îmbrăcăminte de ploaie.
Datorită situării în zonă montană, chiar dacă ziua este foarte cald, noaptea temperatura poate scădea. Recomandăm îmbrăcăminte călduroasă și încălțări de munte pentru cei care vor să facă excursii în zonă. Cei care campează să aibă saci de dormit, izolir sau pături groase.
Nu uitați acasă aparatul foto sau camera video!

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.